10 Mart 2022 08:45

Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da ziyaretlerde bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük Diyarbakır ziyareti başladı. Kılıçdaroğlu, "Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var" dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a ocak ayında yapılması beklenen ziyaretini bugün gerçekleşti. Kılıçdaroğlu, "Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var" dedi.

Dün akşam kente gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak İçişleri Bakanlığı’nın yönlendirilmesiyle HDP önünde oturma eylemi yapan kişilerle Öğretmenevinde görüştü.

Kılıçdaroğlu, katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi avukat Türkan Elçi, faili meçhul cinayet sonucu öldürülen Zübeyir Akkoç'un eşi Nebahat Akkoç, yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'nın eşi Zeynep Mızraklı ve "çocuklar ölmesin" dediği için cezaevine giren öğretmen Ayşe Çelik’in de aralarında bulunduğu kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı yapılan kahvaltıdan sonra Sur İlçesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak esnafın sorunlarını dinledi.

DENGBÊJLERİ DİNLEDİ

Esnaf ziyaretinde yurttaşlar başta Kürt sorunu çözümü olmak üzere ekonomi ve sosyal sorunlara yönelik taleplerini dile getirirken Kılıçdaroğlu bu sorunlarını birlikte çözme sözünü verdi. Esnaf ziyaretinin ardından Dengbêj Evi’ne geçen Kılıçdaroğlu, dengbêjlerden stran dinledi. Dinletinin ardından üye katılım töreni için Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ne geçti.

ÜYE KATILIM TÖRENİ

Burada konuşan Kılıçdaroğlu, "Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Ama bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim. Huzuru mutlaka getireceğim. Kardeşliği mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, beraber yaşamaya, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağım. Birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Programa katılanlara “Büyük acılar çektiniz” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “İşsizlik var, yoksulluk var. Hepsinin farkındayım. Bu ülke çok zengin bir ülke. İmkanlarımız var. Ama bu imkanlar doğru yerde kullanılmıyor. Bu imkanlarımız vatandaşlarımızın hayrına kullanılmıyor” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’yu kast ederek, “Ne ezilen ne ezen, insanca hakça bir düzeni beraber getireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu Dİyarbakır'da esnafı ziyaret etti

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Avrupa Konseyi’nde yer almayacağını duyurdu

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Geçmişi bilmeyen, geleceği öngöremeyen bir salgın yönetimi vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa