10 Mart 2022 19:14

ASUD, Limak Ankara Çimento Fabrikası yıkımına ilişkin uyarıda bulundu

Limak Ankara Çimento Fabrikasının üretim binası ve eklentilerinin yıkımıyla ilgili Asbest Söküm Uzmanları Derneği açıklama yayımladı, asbest tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Fotoğraf: Asbest Söküm Uzmanları Derneği

Paylaş

Ankara Güvercinlik mevkii Bahçekapı mahallesinde bulunan Limak Ankara Çimento Fabrikasının üretim binası ve eklentilerinin yıkımına başlandı.

Asbest Söküm Uzmanları Derneği konuyla ilgili açıklama yaparak asbest tehlikesine karşı uyararak bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

ASUD Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, yaklaşık 1 yıl önce yıkımın yapılacağını öğrendiklerini ve takip ettiklerini belirterek, “2010 yılında yasaklanan asbestin eski yapılarda yoğun olarak kullanıldığı bilinmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Ankara ili için ilgili belediyelere göndermiş olduğu 2 Temmuz 2018 tarihli yazıda görüldüğü üzere yıkılacak binaların asbest ve benzeri malzemelerdenarındırılmadan ana yıkıma geçilmesine kesinlikle izin verilmemelidir”ifadelerini kullandı.

“KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASI GEREKİR”

Ensari, bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirterek, “Söz konusu yapıların yıkımında asbest envanter çalışması yapılıp yapılmadığı ve yapıldıysa ilgili firma veya Ankara Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.Yıkılacak yapıda asbest bulunması halinde Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Ensari, derneğe konu ile ilgili herhangi bir bilgi ulaştığı takdirde kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cemil Qoçgiri 4 yıl aradan sonra İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Emek Partisi Antalya İl Örgütü: NATO ancak özür dilemeye gelebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa