10 Mart 2022 19:34

Emek Partisi Antalya İl Örgütü: NATO ancak özür dilemeye gelebilir

NATO Genel Sekreteri'nin Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelecek olmasına tepki gösteren Emek Partisi Antalya İl Örgütü "NATO ancak özür dilemeye gelebilir" dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbergin, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye geleceğinin açıklanması üzerine Emek Partisi Antalya İl Örgütü basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, “Ukrayna halkı savaş bataklığında göç yollarına da cepheye sürülürken, emperyalist devletler bu pazardan ne koparırız hesabını sürdürüyor. Oligarklar ülkesi Rusya işgalden geri adım atmıyor, AB ülkeleri de kamuoyu baskısı ile yapılan açıklamalardan bir adım öteye geçemediği söylenirken açıklamada savaşın daha ikinci haftasında 2 buçuk milyona yakın insan ülkelerinden göç etti. Vicdan anlık, politika bakidir. Göçmenler için kalıcı çözüm üretilmelidir “emperyalist savaşa ve işgale karşı barışı, halkların kardeşliği ve işçilerin enternasyonal birliğini savunuyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Barış tesis etmek üzere girdiği Irak’ın, Suriye’nin, Libya’nın, Afganistan’ın ve nicelerinin hali ortadadır. NATO ancak ve ancak özür dilemeye gelebilir! Ancak halk mahkemesinde sanık sandalyesine oturabilir denilen açıklamada iç ve dış politikada tutunacak dal arayan AKP iktidarının, BAE, İsrail, NATO, Putin nerede bir halk düşmanı varsa aralarında mekik dokuduğu. Antalya’da pratiğe bürünen bu arabuluculuk hevesi de halkları barıştırmanın değil dış politikada ve pazar ekonomisinde bir arpa boyu yol alabilme ihtimalinin hevesi olduğu söylendi. Devam eden açıklamada çözümün; uluslararası pasta paylaşım savaşında pastanın asıl sahibi işçi sınıfının enternasyonal birliği çözümsüzlük masalarının tam karşısında, gerçek bir seçenek olarak kurulması gerektiği ve emperyalistlerin ellerindeki en yüce koz olan ekonomik ambargo seçeneği işçi sınıfının birikimidir. Gerçek ve nihai çözüm halk demokrasisinde ulusların kendi kaderini tayin edebilmesindedir.

Emperyalist güçlere ve onların savaş aygıtlarına karşı emekçilerin siyasal uyanıklığının artmasına ihtiyaç vardır.” (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ASUD, Limak Ankara Çimento Fabrikası yıkımına ilişkin uyarıda bulundu

SONRAKİ HABER

TRT’de atama, Cumhuriyet ve DHA’da istifa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa