CANLI BLOG | Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında 18. gün

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinde 18. güne girildi. Dakika dakika gelişmeler canlı blog sayfamızda...

Rusya'nın kontrol altına aldığı Herson kentinde referandum yapıp ve Herson Halk Cumhuriyetinin (HNR) kurulacağı iddia edildi.

Ukraynda Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Dışişleri Bakanı Kubela Herson'a dair referandum iddiasına tepki gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına dair dakika dakika gelişmeler canlı blog sayfamızda...

13 Mart 2022 03:00
Son Güncellenme: 13 Mart 2022 23:31
23:36

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, "UKRAYNA'DA GAZETECİLERİN RUSYA TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMESİ DEHŞET VERİCİ" AÇIKLAMASINI YAPTI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da Amerikalı bir gazetecinin Rusya'nın saldırılarında hayatını kaybetmesinin "dehşet verici" olduğu açıklaması yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Twitter hesabından "Ukrayna'da gazetecilerin ve film yapımcılarının, savaşla alakası olmayanların, Kremlin güçleri tarafından öldürülmesi ve yaralanmasından dehşete düştük." açıklamasında bulundu.

Söz konusu saldırıdan etkilenenlere ve yakınlarına başsağlığı dileyen Price, "Bu, Kremlin'in ayrım gözetmeyen eylemlerinin bir başka korkunç örneği." değerlendirmesinde bulundu.

Ukraynalı yetkililer, Amerikalı gazeteci Brent Renaud'un başkent Kiev'in kuzeybatısında İrpin yakınlarında Rusya'nın saldırıları sonucu öldüğünü duyurmuştu. (New York/AA)

23:31

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY, AVRUPA ÜLKELERİNİN CUMHURBAŞKANLARI VE BAŞBAKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa ülkelerin cumhurbaşkanları ve başbakanlarıyla Rusya-Ukrayna krizini telefonda değerlendirdi.

Zelenskiy Twitter paylaşımında, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Johannis ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptığını belirtti. Bu isimlerle Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın yanı sıra Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecini de ele aldıkları bilgisini paylaşan Zelenskiy, "Ukrayna halkının Rus saldırganlığına karşı mücadelesinden, Rusya'nın sivillere yönelik acımasız saldırılarından bahsettik." ifadesini kullandı.

Öte yandan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko yaptığı açıklamada, başkent Kiev'in en iyi şekilde korunması için gereken adımları atmaya devam ettiklerini belirterek, "Kiev'de halk, askeri koşullarda yaşamaya devam ediyor ve şehri savunmaya hazırlanıyor." ifadesine yer verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Zelenskiy ile görüşmesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "barbarca eylemlerinin sadece Ukrayna'yı değil, tüm insanlığı" sınadığını belirtti.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada Johnson'ın, Putin'in barbarca eylemlerinin sadece Ukrayna'yı değil, tüm insanlığı sınadığını söylediği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"İki lider, (ABD'li gazeteci) Brent Reynaud ve sayısız masum Ukraynalının öldürülmesini ve Dniprorudne Belediye Başkanı (Yevhen Matveyev) ile Melitopol Belediye Başkanının (İvan Fedorov) kaçırılmasını kınadı. Başbakan Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağlamaya devam ettiği desteğin altını çizdi. Johnson, İngiltere'nin salı günü başkent Londra'daki Ortak Seferi Kuvvet (JEF) Toplantısı dahil ortaklarla birlikte çalışarak, Ukrayna'nın öz savunmasını desteklemek için daha fazla seçenek aramaya devam edeceğini söyledi."

Açıklamada, Johnson'ın, bu feci çatışmaya bir son vermek için ülkesinin Ukrayna'nın tüm çabalarında arkasında durmaya devam edeceğini belirttiği kaydedildi. (Kiev/AA)

22:14

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI, LVIV BÖLGESİNDE YAKLAŞIK 180 YABANCI SAVAŞÇIYI ÖLDÜRDÜKLERİNİ SÖYLEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da Lviv bölgesinde yaklaşık 180 yabancı paralı savaşçıyı yüksek isabetli uzun menzilli silahlarla öldürdüklerini söyledi.

Konaşenkov, yaptığı basın açıklamasında, Kiev yönetiminin Lviv bölgesindeki bir poligon ve yerleşim biriminin Rus askerlerine karşı çatışma bölgelerine gönderilmeden önce yabancı paralı savaşçıların hazırlık ve koordinasyon merkezi haline getirildiğini söyledi. Bu bölgede yabancı ülkelerden gelen silah ve askeri teçhizat için depolama üssü kurulduğunu ifade eden Konaşenkov, "13 Mart sabahı yüksek isabetli uzun menzilli silahlarla Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Stariçi köyündeki eğitim merkezlerini ve Yavorovskiy askeri eğitim sahasını vurduk. Bunun sonucunda 180 kadar yabancı paralı savaşçı ve çok sayıda yabancı silah imha edildi. Ukrayna topraklarına gelen yabancı savaşçıların imhası devam edecek." dedi. (Moskova/AA)

22:12

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI KULEBA'DAN "RUS ORDUSUNA KATILMAYIN" ÇAĞRISI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya ordusuna katılmak isteyen yabancı uyruklu savaşçılara seslenerek Ukrayna'ya gelmekten vazgeçmelerini istedi.

Kuleba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın ülkesine saldırdığını kaydederek "Rusya, Ukrayna'ya karşı bir saldırganlık savaşı yürütüyor." ifadesini kullandı. Ukrayna'ya karşı Rus ordusuna katılmak isteyen yabancı uyruklu savaşçılara seslenen Kuleba "Yapmayın. Uluslararası mahkemelerde davalar açtık. Hayatta kalsanız bile, bir savaş suçlusu olacaksınız. Paraya ya da başka bir şeye değmez." ifadelerine yer verdi. (Kiev/AA)

22:11

ZELENSKİY'NİN İSRAİL'DEKİ SOYKIRIM MÜZESİNDE KONUŞMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, İsrail'deki Yahudi soykırımı (Holokost) anma müzesi Yad Vashem'de konuşma talebine müze yönetiminin sıcak bakmadığı bildirildi.

İsrail'in Walla haber sitesine göre, Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Korniychuk Yevgen, Holokost anma müzesi Yad Vashem yönetimiyle konuyu görüştü. Ukraynalı Büyükelçi'nin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin müzede İsrail'den parlamenterler, belediye başkanları ülkenin önde gelen isimlerine çevrim içi hitap etme isteğini müze yönetimine ilettiği belirtildi. Yad Vashem Başkanı Dani Dayan'ın Ukrayna Büyükelçisi ile görüşmesinde, "Ukrayna konusunda sıcak bir tutum sergilediği ancak müzede bir konuşma yapılmasının mekanın ruhuna uygun olmayacağı itirazını sunduğu" paylaşıldı.

İsrail'deki Holokost müzesi Yad Vashem, yakın zamanda Rusya ve İsrail vatandaşı "oligark" Roman Abrahamoviç ile "stratejik ortaklığını" sonlandırdığını açıklamıştı. (Kudüs/AA)

22:09

WALL STREET JOURNAL: ABD, İRAN NÜKLEER ANLAŞMASINI KURTARMAK İÇİN RUSYA İLE MÜZAKERE ETMEYECEK

ABD'nin, İran nükleer anlaşmasını kurtarmak için Rusya'ya yönelik Ukrayna ile ilgili yaptırımlarda muafiyetleri müzakere etmeyeceği ve Kremlin'in taleplerinden geri adım atmaması durumunda Rusya'nın dahil olmadığı alternatif bir anlaşmaya varmanın yollarını arayacağı bildirildi.

Wall Street Journal gazetesi, üst düzey bir Dışişleri yetkilisine dayandırdığı haberinde, ABD'nin İran nükleer anlaşmasını kurtarmak için Rusya'nın Ukrayna taleplerine boyun eğmeyeceğini yazdı. Haberde, Rusya, İran'la gelecekte ticaretini azaltabilecek Ukrayna ile ilgili yaptırımlardan muaf tutulma yönünde yazılı güvence talebinden geri adım atmazsa, Biden yönetiminin gelecek hafta anlaşmaya alternatifler aramaya başlayacağına işaret edildi.

Gazeteye göre ABD'li üst düzey yetkili, İran nükleer anlaşmasının sınırlarının dışına çıkılmayacağını belirterek, anlaşmada muafiyete hiçbir şekilde yer verilmeyeceğini kaydetti. Yetkili, ABD ve İran'ın anlaşmaya yakın olduğunu ancak geçen cuma Viyana'daki görüşmelerin Rusya'nın talebi nedeniyle kesintiye uğradığını ve anlaşmayı geciktirdiğini ifade etti.

Avrupalı yetkililerin Rusya'nın olmadığı bir İran nükleer anlaşmasına sıcak baktığı ifade edilen haberde, İran'ın Rusya'nın olmadığı alternatif bir anlaşmayı müzakere edip etmeyeceğinin ve Rusya ile yakınlaşan Çin'in alternatif bir anlaşmaya katılıp katılmayacağının belirsizliğini koruduğu kaydedildi. (New York/AA)

22:06

KATAR VE UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Ukrayna-Rusya krizindeki gelişmeleri ele aldı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılan açıklamaya göre, Al Sani ile Kuleba telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Al Sani, Doha'nın tüm taraflara "temkinli davranma, anlaşmazlığı yapıcı diyalog ve diplomatik yöntemlerle çözme ve uluslararası anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesi" yönündeki çağrısını yineledi. Krizi daha fazla tırmandırmaya yol açacak adımların atılmaması çağrısında bulunan Katarlı Bakan, "Sivillerin güvenliğini sağlamak ve bunu en önemli öncelik olarak kabul etmek gerekiyor." ifadelerini kullandı. (AA)

22:05

UKRAYNA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, RUSYA'NIN SALDIRILARI SÜRDÜRMEYE HAZIRLANDIĞINI SÖYLEDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Ukrayna'ya yeniden saldırmak için hazırlık yaptığını ve bunun için Ermenistan'daki Gümrü Üssü ile dünyanın çeşitli noktalarından askerlerinin bir kısmını çektiğini bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "İşgalciler, saldırıyı güçlendirmek ve birlikleri yeniden gruplandırmak için çalışmalar yürütüyor ve saldırıları sürdürmeye hazırlanıyor. Ukrayna'daki Rus birliklerine katılmak üzere Rusya'nın Ermenistan'da bulunan Gümrü Üssü'nden 800, Pasifik Filosundan bin 500 asker çekildi. Rusya ayrıca Karabağ'da geçici olarak bulunan kendi unsurlarının bir kısmını da topladı. Takviye askeri birlikler Belarus üzerinden trenle Ukrayna topraklarına getirildi" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

22:02

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı. (DIŞ HABERLER)

19:32

ALMANYA'NIN BEŞ KENTİNDE ON BİNLERCE KİŞİ SAVAŞA VE SİLAHLANMAYA KARŞI SOKAĞA ÇIKTI

Almanya'nın Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Leipzig kentlerinde on binlerce kişi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal harekatını ve silahlanmayı protesto etti. Alman Sendikalar Birliği (DGB) ve ona bağlı sendikaların de içinde olduğu toplam 42 örgüt tarafından çağrısı yapılan eylemlerin en büyüğü 60 bin kişinin katılımıyla başkent Berlin'de düzenlendi. Alexanderplatz'da bir araya gelen eylemciler ellerinde savaşa ve silahlamaya karşı dövizlerle yürüyüşe geçti. Eylemde “Savaşa hayır”, “NATO dağıtılsın”, “Barış hemen şimdi”, “Silahlanmaya 100 milyar avronun ayrılmasına hayır” şeklinde pankart ve dövizler taşındı. (Berlin/EVRENSEL)

17:26

ABD'Lİ BİR GAZETECİ KİEV YAKINLARINDA HAYATINI KAYBETTİ

Kiev polisi, 51 yaşındaki gazeteci Brent Renaud’un, saldırı sonucu Kiev yakınlarındaki İrpin'de hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan ilk açıklamalarda Gazeteci Renaud'un The New York Times muhabiri olduğu ifade edilse de daha sonra Thew New York Times'tan yapılan açıklamada Renaud'un en son 2015 yılında kurumla birlikte çalışıtığı ve Ukrayna’ya New York Times tarafından gönderilmediği belirtildi.

(DIŞ HABERLER)

 

15:52

KULEBA: DNİPRORUDNE BELEDİYE BAŞKANI KAÇIRILDI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Dniprorudne Belediye Başkanı Yevhen Matveyev'in Rus güçleri tarafından kaçırıldığını duyurdu. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Kuleba, "Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları Rusya'nın Ukrayna'ya ve demokrasiye yönelik terörünü durdurmaya çağırıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

15:18

UKRAYNA: RUSYA'YLA GÖRÜŞMELERE İSRAİL VEYA TÜRKİYE ARABULUCULUK YAPABİLİR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihail Podolyak, Rusya barış müzakerelerinde nihai bir yer ve çerçeve belirlenmesi için İsrail ve Türkiye ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Podolyak, "Bunlar belirlendiğinde, bir buluşma olacak. Oraya varmamızın çok zaman alacağını sanmıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

15:15

LVİV VALİSİ: 30'DAN FAZLA FÜZE ATILDI, CAN KAYBI 35'E YÜKSELDİ

Lviv Valisi Maksim Kozitski, bu sabah Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi'ne yönelik roket saldırısında ölü sayısının 35'e yükseldiğini açıkladı. Saldırının 30'dan fazla füzeyle gerçekleştirildiğini belirten Kozitski, 130'dan fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Söz konusu askeri üs ülkenin et batısındaki üs durumunda ve Rusya'nın hedef aldığı üssün, Ukrayna'ya Batı ülkelerinden gönderilen silahların ülkenin diğer yerlerine dağıtıldığı noktalardan biri olabileceği düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)

14:07

ÇAVUŞOĞLU: MARİUPOL’DE ALTYAPI GİTMİŞ DURUMDA, VATANDAŞLARIMIZA TELEFONLA ULAŞAMIYORUZ

ADF 2022 kapanış basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ukraynada'ki Türkiye vatandaşlarının durumu hakkında da bilgi verdi.

Savaşın başladığı günden bu yana 14 bin 480 vatandaşın tahliye edildiğini aktaran Çavuşuğlu, "Çatışma bölgesinde kalan vatandaşlarımız da var özellikle Mariupol'de. Lavrov ile görüşmemizde insani koridor konusunu da görüştük. İnsani ateşkes ve koridorun açılması gerekiyor, bu konuyu iki tarafla da konuşuyoruz. Şehrin altyapısı gitmiş durumda, oradaki vatandaşlara telefonla ulaşamıyoruz. Oradaki camide vatandaşlarımız var, temas halindeyiz. Caminin bombalandığı yönünde haberler çıktı ancak caminin imamı iddiaları yalanlandı. Camide bir hasar yok. Dünden beri otobüslerimiz orada bekliyor, çatışmalar devam ettiği için ve telefonlar kullanılmadığı için bekliyoruz. Vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlasını tahliye etmiş olacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

12:52

UKRAYNA: LVİV'DEKİ SALDIRIDA 9 KİŞİ ÖLDÜ, 57 KİŞİ YARALANDI

Ukrayna'nın Lviv kentinde, Vali Maksim Kozicki, Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine, Rus ordusu tarafından düzenlenen saldırı sonucu 9 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığını bildirdi. (AA)

12:18

DÖRDÜNCÜ GÖRÜŞME YARIN VEYA ERTESİ GÜN OLABİLİR

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rus basınına demecinde Moskova ve Kiev’in müzakerelerde uzlaşmaya yaklaştığını söyledi. Podolyak, “Karşılıklı hukuki formatlar belirlenir belirlenmez bir toplantı planlanacak. Görüşmelerin dördüncü turu yarın veya ertesi gün olabilir. Tüm sorunları ele aldık ve şu anda bunların hukuki formatları üzerinde çalışıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

08:41

ZELENSKİY'DEN HERSON'DA REFERANDUM İDDİALARINA TEPKİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın ülkenin Herson bölgesinde referandum yapacağı iddialarına tepki gösterdi. AA'nın haberine göre Zelenskiy, Rusya'nın böyle bir referandumla "sahte cumhuriyetler yaratmanın üzücü deneyimini" tekrarlamaya çalıştığını söyledi.

Zelenskiy, cumartesi gece yayınladığı video mesajında, "(Onlar) Yerel yöneticilere şantaj yapıyorlar. Meclis üyelerine baskı yapıyorlar. Sözde HNR'yi (Herson Halk Cumhuriyeti) yaratmak için rüşvet verecek birilerini arıyorlar. Ayrıca ölü doğmuş "LNR" ve "DNR" gibi, meşru hükümete karşı komiteler düzenlemek için (çabalıyorlar). Bazı yöneticilere şunu söylemek istiyorum. İşgalcilerin teklifine birileri cezbedilecekse, 12 bin Rus askerinin peşinden gitmek için kendinize bir hüküm imzalamış oluyorsunuz” dedi. Zelenskiy Donbass'taki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin ise yoksulluğun hüküm sürdüğü, her şeyin sadece şiddetle belirlendiği, dünyadan izole edilmiş bölgeler olduğunu öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

07:27

DONBASS'TA BİR HASTANENİN HEDEF ALINDIĞI İDDİA EDİLDİ

Sabahın erken saatlerinde Donbass'a bağlı Volnovaha kentinde bir hastanenin Ukraynalı “aşırı milliyetçilerce” hedef alındığı iddia edildi. Sivillerin bulunduğu hastaneye gerçekleştirilen saldırıda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıda İngiltere yapımı NLAW füzelerinin kullanıldığı öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

05:16

İNSANİ KORİDORLARDAN CUMARTESİ GÜNÜ 13 BİN KİŞİNİN TAHLİYE EDİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, cumartesi günü ülkede açıklanan insani yardım koridorlarının işe yaradığını ve binlerce kişinin onlardan yararlanabildiğini söyledi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk da, Rus ordusuyla savaşın devam ettiği şehirlerde açılan insani koridorlardan cumartesi günü 13 bine yakın Ukraynalının güvenli bölgelere tahliye edildiğini bildirdi. Vereşuk, cumartesi günü açılması öngörülen 14 insani koridorun 9'unun kullanılabildiğini ifade etti.

Vereşuk, cuma günü 7 bin kişinin tahliye edildiğini, sayının 13 bine çıkmasının başarı olduğunu belirtti.

Cumartesi Sumi, Krasnopolye, Pisarevka, Konotop, Lebedin, Buça, Gostomel, Nemişaev yerleşim alanlarındaki insani koridorların çalıştığını ve bu güzergahlardan tahliyelerin yapıldığını ifade eden Vereşuk, Energodar, İrpen, Vorzel, Kozaroviç ve Borodyanka'dan tahliyelerin ise Rus ordusu tarafından engellendiğini öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

04:21

BORRELL: UKRAYNA'NIN UÇUŞA YASAKLI BÖLGE İLAN EDİLMESİ TALEBİ GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Ukrayna'nın uçuşa yasaklı bölge ilan edilmesi talebinin gerçekleştirilemez olduğunu söyledi.

Borrell, El Periodico de Catalunya gazetesine verdiği demeçte, "Uçuşa yasaklı bölge istediğinde, bu, onu ihlal eden Rus uçaklarını düşürme kapasitesine ve iradesine sahip olmak anlamına gelir. Bu da mevcut çatışmayı bir 3. dünya savaşına dönüştürmek olur ve bunu yapmak istemediğimiz açık" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

03:13

KUBELA’DAN “HERSON'DA REFERANDUM” İDDİASINA TEPKİ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna'nın Herson bölgesinde "sahte referandum" planlaması durumunda Rusya'ya sert yaptırımlar getirilmesini istedi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Herson bölgesinde "referandum" düzenlemeyi planladığı iddialarına değindi.

Kuleba, "2014 metodolojisine göre, Rusya umutsuzca Herson'da 'Halk Cumhuriyeti' için sahte bir referandum düzenlemeye çalışıyor. Tamamen bir kurgu olduğu için halk arasındaki destek sıfır. Bu planların uygulanması durumunda, Rusya Federasyonu'na karşı güçlü yaptırımlar uygulanmalıdır. Herson, her zaman Ukrayna'dır ve öyle de kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Yerel basında, "Rusya'nın, Rus ordusunun girdiği Herson'da 'Herson Halk Cumhuriyeti'nin kurulması için sahte bir referandum düzenlemeyi planladığına" ilişkin haberler çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa