13 Mart 2022 06:17

ORÇEV, eski belediye başkanının sebep olduğu kamu zararını ödemesini istedi

Ordu Çevre Derneği, ÇED'siz deniz dolguları sebebiyle belediyeye kesilen para cezasının ve deniz kenarına inşa edilirken yıkılan binalar nedeniyle oluşan zararın Enver Yılmaz'ca ödenmesini istedi.

Fotoğraf: ORÇEV

Paylaş

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), ÇED olmaksızın yapılan deniz dolguları sebebiyle belediyeye kesilen para cezasının ve deniz kenarında inşası sürerken yıkılan binalar nedeniyle oluşan kamu zararının Büyükşehir Belediyesinin eski başkanı Enver Yılmaz tarafından ödenmesini istedi.

Enver Yılmaz döneminde yanlış yapılan çalışmalar nedeniyle oluşan kamu zararlarının kendisinden alınması için Ordu Büyükşehir Belediyesine dilekçe veren ORÇEV, "Seçilen belediye başkanı ilin sahibi gibi davranıyor. Seçimle gelip gidiyor ancak verdiği zararların hesabı sorulmuyor. Bu alışkanlığı değiştirmek için haklarımızı kullanıyoruz. Görev sırasında kamu zararı verenlerin yükümlülüğü olmalı ve zararlar kendisinden alınmalıdır" dedi.

ORÇEV'in açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Enver Yılmaz tarafından ÇED almadan yapılan deniz dolgular nedeniyle Ordu Çevre Derneği, Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne şikayette bulunmuştu. Yapılan incelemede sonunda 71.412,90TL idari para cezası kesilmişti.

Yine Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla imar değişikliği yapılarak 'Özel Proje Alanları' adıyla yeni yapılaşma alanı oluşturulmuştu. Özel Proje Alanlarından biri olan Kirazlimanı Mahallesi’nde deniz kenarına 11 katlı 3 blok bina yapımına başlanmıştı. Yapılan yerel seçim sonrası yeni yönetim tarafından bu binaların yıkım kararı alındı ve yıkıldı.

Bu iki olay nedeniyle yüksek oranda kamu zararı oluştu. Bu zararı Ordu Büyükşehir Belediyesi kasasından ödendiğinde zarar halkın parasıyla karşılanmış olacak. Oysa zarar hangi yöneticiler tarafından verilmişse kendisinden alınmalıdır. Bu nedenle Ordu Büyükşehir Belediyesine cezanın ve kamu zararlarının dönemin yöneticisi Enver Yılmaz’dan alınması talep ettik.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, dava açıp parayı Enver Yılmaz’dan ve kararda imzası olanlardan tahsilini sağlamalıdır. Bu yapılmazsa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığından, görevini yapmamaktan ve eski başkan Enver Yılmaz’ı korumaktan davacı olacağız. Yasal haklarımızı kullanarak kamu zararını tahsil edilmesini sağlayacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstinaf, Kemal Kurkut'un öldürülmesinin "yasal" olduğunu savunup "Ceza verilemez" dedi

SONRAKİ HABER

TESK Genel Başkanı Palandöken'den "Gıdada girdi maliyetleri azaltılsın" çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa