13 Mart 2022 17:35

Muğla Milas'a bağlı Bafa’da, zeytin yasasına karşı sembolik zeytin ağacı dikildi

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Bafa'da Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme Dayanışma Derneği tarafından sembolik zeytin ağacı dikilerek zeytin yasası protesto edildi.

Muğla Milas'a bağlı Bafa’da, zeytin yasasına karşı sembolik zeytin ağacı dikildi

Fotoğraf: Bafa-Der

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme Dayanışma Derneği (Bafa-Der) zeytinlikleri madenlere açan yönetmeliğe karşı Bafa Dörtyol üzerine sembolik zeytin ağacı fidanı dikerek açıklama yaptı. “Zeytin hayattır, hayatıma dokunma”, “Akbelen’i vermeyeceğiz”, “Zeytine sahip çıkacağız” sloganları atılırken açıklamada Bafa-Der Başkanı Abdullah Gürgen konuştu.

Zeytinin çıkan yönetmelikle daha çok yok edileceğini söyleyen Gürgen, yeni maden alanları oluşturarak hem ağaçların zarar göreceğini hem de binlerce insanın geçim kaynağının zarar göreceğini ifade etti.

Bafa'da zeytin yasasını protesto amacıyla zeytin fidanı dikilmesi esnasında çekilen bir fotoğraf.

Fotoğraf: Bafa-Der

Dayanışma amacıyla siyasi partiler, çevre örgütleri, aktivisler de basın açıklamasında yer aldı. Açıklamaya katılanlar davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Açıklamada, yönetmeliğin geri çekilmesi için yoğun çaba içerisinde olunacağı ve zeytin ağaçlarının korrunacağı sözü verilirken 10 Nisan Pazar günü saat 14:00'te gerçekleşecek “Zeytin hayattır, hayatıma dokunma” mitingine katılım çağrısı yapıldı. (Muğla/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et