14 Mart 2022 09:37

Ege Bölgesi’ndeki sağlık çalışanları özlük ve ekonomik hakları için iş bıraktı

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nda özlük ve ekonomik hakları için “14-15 Mart’ta g(ö)revdeyiz” dedi. Ege Bölgesi'nde birçok hastanede emekçiler iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ege Bölgesi'ndeki sağlık çalışanları, özlük ve ekonomik hakları için “14-15 Mart’ta g(ö)revdeyiz” diyerek iş bıraktı.

İZMİR'DE SAĞLIK EMEKÇİLERİ HAKLARI İÇİN İŞ BIRAKTI

İzmir’de sağlık emekçileri İzmir Sağlık Platformunun çağrısıyla birçok hastanede iş bıraktı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Gaziemir Devlet Hastanesi gibi birçok hastanede sağlık emekçileri sabah mesai saatinden itibaren hastane bahçesinde toplanarak hakların için iş bıraktı.

“KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ, MÜCADELE EDİYORUZ”

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İzmir Sağlık Platformunda yer alan İzmir Tabip Odası, SES ve Hekim Birliği Sendikasına üye hekimler ve sağlık Kadın Doğum Hastanesi bölümü önünde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Acil sağlık hizmetleri dışındaki hizmetlerin büyük çoğunluğunun verilmediği eyleme sağlık emekçilerinin katılımı oldukça yoğun olduğu belirtildi.

Basın açıklamasında talepleri dile getirerek Erdoğan'ın "Varsınlar, gidiyorlarsa gitsinler" sözlerine tepki gösteren sağlık emekçileri, "Korkmuyoruz, susmuyoruz, vazgeçmiyoruz, mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

HASTALARDAN DESTEK: NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ İSTİYORUZ

Emekli bir hasta yakını da söz alarak iş bırakma eylemine destek verdiğini, nitelikli sağlık hizmeti istediklerini ifade etti.

Basın açıklamasına Eğitim Sen 5 No’lu şube yöneticileri, Emekli Sen ve Emek Partisi üyeleri de katılarak destek verdi.

“GİTMİYORUZ, SUSMUYORUZ, VAZGEÇMİYORUZ”

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde örgütlü sağlık emekçileri, sabah saatlerinden itibaren iş bırakarak greve katıldı. Hastanede acil servis, yoğun bakım ve acil ameliyatlar dışında tüm birimlerinde iş bırakıldı.

AMATEM binası önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, “Sermayeye değil sağlığa bütçe”, “Gitmiyoruz, susmuyoruz, vazgeçmiyoruz”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz” sloganları attı. Açıklamaya KESK İzmir Şubeler Platformu, Emek Partisi ve CHP Kadın Kolları da destek verdi.

“OYALAMA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Ortak basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, “Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Şiddetin olmadığı, malpraktis baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları, emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı ‘Sağlıklı bir gelecek ellerimizde, emek bizim söz bizim’ diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyor; sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

"ACİL SERVİS VE YOĞUM BAKIM DIŞINDA HİZMET VERİLMEDİ"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesin sağlık emekçileri de poliklinik girişi önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Acil servis ve yoğun bakım dışımda tüm kliniklerde iş durdurulurken, radyoloji randevularının iptal edildiği bilgisi verildi. Sağlık emekçilerin iş bırakma eylemine katılımın yoğun olduğunu söylenirken, yarın ise katılımın daha fazla olacağı bekleniyor.

Basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası üyesi Göğüs Cerrahisi Asistan Hekimi Gizem Keçeci Özgür, talepleri için mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı.

DEÜ: 80'Lİ, 90'LI YILLARDA GİTMEDİK, BUNDAN SONRA DA GİTMEYECEĞİZ

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde nöroloji, ortopedi, psikiyatri, KBB’de iş bırakma olurken diğer polikliniklerde ise iş yavaşlatıldı. Hasta ve hasta yakınları da “İlaç yok, malzeme yok, biz doktorlara hemşirelere kızıyoruz, randevu alamıyoruz” diyerek sağlık emekçilerinin eylemine destek verdi.

Katılımın yoğun olduğu açıklamada sendika ve kurum temsilcilerinin yanı sıra tıp öğrenciler de söz alarak yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bırakın gitsinler” söylemine tepkilerin olduğu açıklamalarda, “Korkmuyoruz, gitmiyoruz, burayız” denildi. İnsanca çalışma ve yaşama taleplerinin öne çıktığı konuşmalarda, şiddetin önlenmesi, ücretlerin düzenlemesi de dile getirildi. Öğrenciler ve genç hekimler ise güvenceli gelecek, bilimsel eğitim taleplerini aktardı.

Anestezi Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Çimen Olguner cübbesi ve doktor önlüğüyle eyleme katılarak, “80’li, 90’lı yıllarda birçok baskı gördük gitmedik, bundan sonra da gitmeyeceğiz” dedi.

Sabah saatlerinde de Hekim Birliği Sendikası hastane girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

ÇİĞLİ: BİZLER BİRLİKTE MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde de poliklinik hizmetinin yüzde 95’i durdu. İzmir Tabip Odası ve SES çağrısıyla açıklama yapılırken “Hakkımız olanı alacağız” denildi.

Açıklamada konuşan İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Fatih Sürenkök, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tutumunu eleştirerek, “Bir sağlık çalışanının sırtına bıçak saplandığı zaman eğer orada sessiz kalıyorsa benim böyle bir meslektaşım yok. Bizler birlikte mücadele etmek zorundayız. Hepinizin siyasi düşüncesi ne olursa olsun bu hastanenin kapısından içeri girdikten sonra gelen şiddet şu düşünceye geliyorum demiyor, verilen para şu düşünceye daha fazla verilecek denmiyor” diyerek ortak mücadelenin önemine
değindi. (İzmir/EVRENSEL)


MUĞLA’DA SAĞLIK EMEKÇİLERİNE HASTALARDAN DESTEK

Muğla’da da Milas Devlet Hastanesi, Fethiye Devlet Hastanesi, Ortaca Devlet Hastanesi, Menteşe Araştırma Devlet Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi gibi birçok hastane ve sağlık kuruluşunda sağlık emekçileri hakları için iş bırakı.

Sağlık emekçilerin iş bırakma katılımı yoğun olurken, hastalar da sağlık çalışanlarının taleplerinin haklı olduğunu ve karşılanması gerektiğini söyleyerek greve destek verdi.

“GİTMESİ GEREKEN DOKTORLAR DEĞİL TEK ADAM YÖNETİMİ”

Ortaca Devlet Hastanesinde grevde bulunan sağlık çalışanlarına Ortaca Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu. Açıklamayı Dr. Güniz Yaşöz okudu.

Muğla CHP Milletvekili Burak Erbay da sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin yanlarında olduğunu belirterek, “Bu ülkeden gitmesi gerekenler doktorlar değil, tek adam yönetiminin kendisidir” dedi.

“TALEPLERİMİZ YERİNE GELENE KADAR EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Fethiye Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanları g(ö)reve çıkarak, ülkelerini terk etmeyeceklerini, taleplerinin yerine getirilince kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten açıklamalar yaptı. Sağlık emekçileri adına açıklamayı Dr. Murat Hasan Ayten okudu. (Muğla/EVRENSEL)


AYDIN: ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZLE MÜCADELEMİZİ BÜYÜTÜYORUZ

Aydın’da ise sağlık emekçileri hastanelerden sonra Aydın Kent Meydanı’nda bir araya geldi. “Üretimden gelen gücümüzle mücadelemizi büyütüyor hiçbir yere gitmiyoruz” denilen açıklamada sağlık emekçilerinin talepleri sıralandı. (Aydın/EVRENSEL)


MANİSA’DA SAĞLIK HİZMETİ DURDU

Manisa’da da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi önünde Manisa Tabip Odası, SES, Diş Hekimleri Derneği ve Genel Sağlık-İş Sendikasının çağrısı ile basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Manisa Aile Hekimleri Derneği de destek verdi.  

Hastanenin bütün birimlerinde hizmet dururken, bölümlerde acil işler için ise sağlık çalışanları nöbet usulü bekleyişlerine devam ediyor. (Manisa/EVRENSEL),

ÖNCEKİ HABER

Hastalardan sağlık emekçilerine destek | Sorun sağlıkçılarda değil sağlık sisteminde

SONRAKİ HABER

“Bir tıp öğrencisi olarak emeğimin hiçbir karşılığının olmayacağını düşünüyorum”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa