17 Mart 2022 21:39

Kemalpaşa Belediyesi ve Genel-İş arasında toplu sözleşme imzalandı

Kemalpaşa Belediyesi ve Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube arasında toplam 546 emekçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Fotoğraf: DİSK/Genel-İş

Reklam

Kemalpaşa Belediyesi ve işyerinde örgütlü Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube arasında 49’u kadrolu işçi olmak üzere toplam 546 emekçiyi kapsayan ve şubat ayında bağıtlanan toplu iş sözleşmesinin imza töreni gerçekleşti.

Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’ndaki törene Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, Kem-Bel Şirket Müdürü Hasan Ali Oray, belediye başkan yardımcıları, sendikanın şube yöneticileri, işyeri temsilcileri ve işçiler katıldı.

ILO 190 Sayılı “İş Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi” toplu iş sözleşmesi hükmü olarak kabul edilirken, kadınlara ayda 1 gün regl izni de sözleşmede yer aldı. Ayrıca aynı görev tanımında çalışan işçilerin ücretlerinin eşitlendiği toplu iş sözleşmesinde, işçilerin taban yevmiyeleri; yemek, yol, yakacak, eğitim, ikramiye ve diğer sosyal yardımlar adı altında ücretlerine iyileştirmeler yapıldı.

“KRİZİN KARŞINDA BİRLİKTE MÜCADELE ETMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ”

Törende söz alan Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, konuşmasına sendika ve örgütlenme hakkı, eşit ücret ve zamlar geri alınsın talepleriyle direnen, üç gündür grevde olan tüm sağlık çalışanlarına selam göndererek başladı.

Genç, “Bizler ekonomik krizin hepimizin hayatını zorlaştırdığı böylesi bir dönemde Kemalpaşa Belediyesinde çalışan tüm işçilerin yaşam kalitelerini nasıl daha üst seviyelere çıkarabilirizi kendimize görev edindik. Eşit işe eşit ücretin sağlandığı, yapılan işe göre gruplandırmaların yapıldığı ve şirket işçilerinin hiç olmayan haklarının ilk kez edinildiği bir döneme, bu toplu iş sözleşmesi ile başlamış olduk” diye konuştu.

Toplu sözleşmeye eklenen maddelere ilişkin bilgi veren Genç, “Yaşanan ekonomik krizin karşında birlikte mücadele etmekten geri durmayacağız” dedi.

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da “Pandemide Kemalpaşa’nın her noktasında bulaş ve ölüm riskine rağmen çalışan arkadaşlarımı kutluyorum. Belediye Başkanımız tüm şartları zorlayarak şubemizin toplu iş sözleşmesi talebine cevap verdi. Bu mücadeleye güç katan Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı ve işçilerine teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEMİZİN İMKANLARI ÇOĞALDIKÇA EMEĞİNİZİN KARŞILIĞI ARTACAKTIR”

Kemalpaşa Belediye Başkan Rıdvan Karakayalı da “Pandeminin ardından ortaya çıkan ekonomik krizden tüm ülke gibi biz de etkilendik. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen sizlerin refah seviyesini yükseltmek ve işçimizi enflasyona ezdirmemek için çam sakızı çoban armağanı zamlarımızı uygulamaya çalıştık. Belediyemizin maddi imkânları çoğaldıkça emeğinizin karşılığı artacaktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam