21 Mart 2022 10:01
/
Güncelleme: 20:11

Boğaziçili öğrencilerinin davası: Hakim avukatları salondan çıkarmak istedi

Kayyum rektör Naci İnci’nin şikayetiyle 14 Boğaziçili öğrencinin yargılandığı davada hakim, avukatları salondan çıkarmak istedi, sorgusu tamamlanmayan öğrenciler için barodan avukat talep etti.

Boğaziçili öğrencilerinin davası: Hakim avukatları salondan çıkarmak istedi

Fotoğraf: Evrensel

Cenk Yılmaz BAYIR
İstanbul

KAYYUM rektör Naci İnci’nin şikayetiyle aralarında 94 gün boyunca tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan 2 Boğaziçi öğrencisinin de bulunduğu 14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı ‘araba davası’nın 2. duruşması İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Davaya, hakimin tavırları ve avukatları salondan çıkarmak istemesi damga vurdu. Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan Boğaziçi öğrencileri, yaşanan hukuksuzluğa son verilmesini istedi.

ŞAHSA ÖZEL DURUŞMAYA TEPKİ

Davada öğrencilerin avukatları ilk duruşmadan sonra kayyum rektör Naci İnci’ye özel duruşma düzenlenmesinin usule aykırı olduğuna vurgu yaptı. İnci’yi savunma avukatlarının yokluğunda dinlediklerini ve şahsa kamu görevlisi olmasından kaynaklı herhangi bir soru yöneltemediklerini dile getiren avukatlar, adil yargılanmanın olmadığını, mahkemenin tarafları bir araya getirmediğini dolayısıyla mahkemenin ödevini yerine getirmediğini söyleyerek “Nesnel koşullar bulunmadığı için duruşmanın yapılmamasını, sanıkların mağdur edildiğinden dolayı adli kontrollerin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

HAKİM SALONU TERK ETTİ

Hakimin ‘itiraz alındı’ şeklinde cevap vermesi üzerine savunma avukatı talep üzerine karar verilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine hakim, CMK 204 uyarınca Avukat Ömer Kavili’nin duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Buna karşı avukatlar, duruşma salonuna güvenliklerin giremeyeceğini ayrıca o maddenin CMK 203 olduğunu ve avukatları kapsamadığını belirtti. Bir süre sözlü tartışmadan ve duruşma salonuna güvenliğin girmesinin ardından hakim duruşma salonunu terk etti. Duruşma salonuna giren güvenlik görevlileri salonun boşaltılmasını talep etti, ancak savunma avukatları yazılı bir talep gelene kadar gitmeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine salona çok sayıda çevik kuvvet polisi girdi. Av. Ömer Kavili’yi salondan çıkartmaya çalışan polislerle duruşmayı izleyen milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Savunma avukatları hakimin usulsüzlüklerine dair tutanak tuttu.

YAKALAMA KARARI TEHDİDİ

Salona geri dönmeyen hakim, kalemi aracılığıyla avukatların salondan çıkarılmasına ve savunması tamamlanmayan öğrenciler için barodan yeni avukat atanmasını istedi. Hakim, gelmeyen öğrenciler hakkında yakalama kararı çıkaracağını belirterek duruşmayı açıklamadığı bir tarihe erteledi.  Gazetemiz baskıya girdiğinde hakimin yazılı kararı bekleniyordu.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et