22 Mart 2022 15:57

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekime şiddeti protesto eden 25 sağlık emekçisi ifade verecek

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktor Tahir Tarımer'in şiddete maruz kalmasını alkışlarla protesto eden 25 sağlık emekçisi ifade verecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Doktor Tahir Tarımer'i darbeden ve ardından serbest bırakılan Uzman Çavuş Ali Aladağlı'yı, taburcu olurken alkışla protesto eden, aralarında doktorların da olduğu 25 kişiyi belirledi. İdari soruşturmada protestoya katıldıkları belirlenenlerin ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Yatağan Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş Ali Aladağlı, 14 Mart'ta rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Aladağlı, kendisini muayene etmek isteyen acil serviste görevli Doktor Tahir Tarımer ile tartıştı. Olaya hastanenin güvenlik görevlileri müdahale etti.

Vücudunda kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını söyleyen Tarımer, darp raporu alıp Aladağlı'dan şikayetçi oldu. Ali Aladağlı da darp raporu aldı. Apandisit teşhisi konulan Aladağlı, ameliyat edildi.

Ameliyatının ardından genel cerrahi servisinden taburcu edilen Uzman Çavuş Ali Aladağlı, sağlık çalışanlarının, "Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz" sloganları arasında alkışla protesto edildi. Ekip aracına bindirilen Aladağlı, ifadesi için polis merkezine götürüldü.

“İFTİRAYA UĞRADIM” DEYİP, ŞİKAYETÇİ OLDU

İfadesinde Aladağlı, burada asıl mağdurun kendisi olduğunu iddia edip, "Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir şekilde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu nedenle doktordan şikayetçiyim" dedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aladağlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, tedbiren açığa alınan Aladağlı hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Olay anına ilişkin görüntülerin bir kısmının sosyal medyaya yansımasının ardından Doktor Tarımer hedefe kondu.

Muğla Tabip Odası yaptığı açıklamada doktorun hedefe konmasını eleştirdi, şunlara dikkat çekti:

“Nasıl edinildiği bilinmeyen ve olayla ilgili kamu mercilerinin elinde bulunan görüntü kayıtlarının tedbir kararı olmadan, kaydın ne kadarının paylaşıldığı bilinmeden haberleştirilmesi tarafsız habercilik anlayışı ile örtüşmemektedir. Görüntülerin bir kısmının paylaşılması da tarafgir ve hedef gösterir nitelik taşımaktadır. Nitekim yaşanan linç kampanyası da bunun sonucudur.”

İDARİ SORUŞTURMA

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nin, olayla ilgili idari soruşturması ise sürüyor. DHA’nın haberine göre Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında hastanedeki güvenlik kamerası görüntüleri izlendi, alkışlı protesto gösterisine katılanlar fişlendi. Doktorların da arasında yer aldığı 25 sağlık çalışanının, bu hafta içinde savunmalarının alınmaya başlanacağı bildirildi.

UZMAN ÇAVUŞUN ADLİ KONTROLÜ KALDIRILDI 

Öte yandan Uzman Çavuş Ali Aladağlı hakkındaki adli kontrol şartı, avukatlarının itirazı üzerine kaldırıldı.

Muğla 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol kararının ölçülülük ilkesine aykırı olacağı kanaatiyle Aladağlı'nın görev yeri ve ikametinin sabit olması, delillerin toplanması, kamera kayıtlarının ayrıntılı çözümlenmesi üzerine hakkındaki adli kontrol şartının kaldırılmasına karar verdi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: ‘Cemevi ibadethanedir’ tartışmasının acilen bitirilmesi gerekir

SONRAKİ HABER

Koca, sağlıkta şiddete karşı etkin yasa isteyen sağlıkçılara, "Bu zararlı tutumdan vazgeçelim" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa