23 Mart 2022 01:00

Newroz’un ateşi gençliğin özlemleri için yanıyor

Birçok alanda fırsat eşitsizliği ve maddi sıkıntılar ile karşı karşıya olan Türkiye gençlerinin bu Newroz’daki taleplerinin başında her zaman olduğu gibi eşitlik vardı.

Viranşehir | Fotoğraf: MA

Paylaş

Servet TAN

Malatya

 

Baharın müjdecisi olan Newroz bu sene de Bölge’de bütün coşkusuyla kutlandı. Malatya Emeksiz Meydanı’nda HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de katıldığı ve Koma Çiya’nın sahne aldığı kutlamaya katılım yoğundu. Konuşmalardan sonra Newroz’ların vazgeçilmezi olan halaya, gökyüzüne uzanan özgürlüğün ve barışın sembolü olan Newroz ateşine ve insanların bugünü doyasıya kutlamalarına tanıklık ettik. Baskılardan, yıldırma politikalarından bıkan, hayatın çoğu yerinde ezilmeye mahkûm edilen insanlar Newroz’da bir nebze de olsa kaygılarını bir kenara bırakarak müziğe ve eğlenmeye kapılarak sorunlarından uzaklaşmaya çalıştı.

NEWROZ TALEPLERİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN MÜCADELE ŞART

Newroz’a kutlamalarda yer alan gençlerin gözünden bakmakta da fayda var. Başta eğitim olmak üzere birçok alanda fırsat eşitsizliği ve maddi sıkıntılar ile karşı karşıya olan Türkiye gençlerinin bu Newroz’daki taleplerinin başında her zaman olduğu gibi yine eğitimde ve yaşamın her alanında eşitlik vardı. Paralı eğitimin kaldırılması, her türlü ayrımcılığın kaldırılması, herkesin eşit bir şekilde yaşaması ve temel haklarını hiçbir dayatmaya maruz kalmadan yaşaması... Halkların, gençlerin ve tüm bireylerin özgürlük, hak, adalet ve barış umuduyla Newroz alanlarını doldurmuş olması geleceğe yönelik umutları filizlendirmiştir. Şüphesiz önümüzdeki senelerde Newroz kutlamalarında bahsettiğim isteklere sahip olarak eğlenmek, sorunları bir günlüğüne değil ömür boyu bir kenara bırakmak herkesin hakkı. Bunun içinse birlik ve beraberlik içinde mücadele etmekten başka bir seçenek de yok.

ÖNCEKİ HABER

Özlem Gürses’ten Halk TV’den ayrılma sürecine dair açıklama

SONRAKİ HABER

Van’da gençlerin beklentisi barış ve özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa