24 Mart 2022 09:19

Urfa'da ucuz bakliyat kuyruğu | "Onlar sarayda, biz sırada"

Urfa'da daha ucuza pirinç, mercimek, kuru fasulye almak isteyen yurttaşlar, TMO binasının önünde oluşturdukları uzun kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Urfa Toprak Mahsulleri Ofisi önündeki ucuz bakliyat kuyruğu | Fotoğraf: MA

Paylaş

Yağ, et ve ekmek kuyruklarından sonra Urfa'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ucuza satışa çıkardığı pirinç, kuru fasulye ve mercimek almak isteyenler saatlerce kuyrukta bekledi. Kuyrukta bekleyen Ömer Çoban adlı yurttaş, "İnsanlık mı? Onlar saraylarda yaşıyor. Bizim halimiz bu. Ramazan ayı öncesi ucuz ürün almak için 4 saattir çocuklarımızla bekliyoruz" dedi.

Mezopotamya Ajansından (MA) Müjdat Can'ın haberine göre, Urfa'da marketlerden daha ucuza pirinç, mercimek, kuru fasulye almak isteyen yurttaşlar, TMO binasının önünde oluşturdukları uzun kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kaldı. Sabahın erken saatlerinde ofisin önüne gelerek sıraya giren yurttaşlara, 4-5 saat sonra içeriye girebildi. Daha fazla ürün alabilmek için çocuklarıyla sıraya giren yurttaşlar, gıda ihtiyacını karşılamak adına zor zahmete katlandıklarını dile getirdi.

"BAKKALDAN İYİ"

Beline bağladığı torbada 5’er kilo fasülye ve mercimek taşıyan İbrahim Koscal, aldığı gıda malzemesine 120 TL verdiğini söyledi. Koscal, "Sırada durmak lazım. Burası uygun. Dışarıda mercimeğin 5 kilosu 110 TL. Burada kilosu 12,5 TL'dir, ona göre hesapla. Fasulyenin kilosu dışarıda 20 TL burada 12,5 TL. Dışarıda pirincin 5 kilosu 100 TL'den fazla burası daha ucuz. İnsanlar bakkala gitmeyelim diye burada bu ürünleri almaya geliyor" dedi. Hayat pahalılığından şikayet eden Koscal, "Eskiden bir teneke yağı 250 TL'ye alıyorduk. Şimdi 650 TL. Bir çuval şeker 150 TL'ydi. Şimdi bir çuval şeker 390 TL" dedi.

"BİZLER SIRADA, ONLAR SARAYDA"

Kuyrukta bekleyenlerden Ömer Çoban, söz konusu tahılları üreteceği kendi arazi ve toprağını yüksek motorin fiyatından kaynaklı ekemediğini dile getirdi. İktidarın tarım politikasını eleştiren Çoban, "Halimiz budur. Hükümet bizi bu hale düşürüyor" dedi. Daha az para vermek için çocuklarıyla saatlerdir beklediğini vurgulayan Çoban, "AKP'ye oy verenlerin keyfi gelsin. Oyunu verenler bizleri bu hale getirdi. Bunlar bu halka haktır" diye konuştu. Saatler süren kuyruğa işaret eden Çoban, şöyle devam etti:

"İnsanlık mı? Onlar saraylarda yaşıyor. Bizim halimiz bu. Devletler dışarıda savaş yapıyor, o da bu hal ile bizle savaşıyor. Ramazan ayı öncesi ucuz ürün almak için 4 saattir çocuklarımızla bekliyoruz."

Mercimek ve pirinci alabildiğine sevinen bir kadın, 15 kişilik aile olduklarını ve tarım işçiliği yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Devlet bize bakmıyor. Sabah saatlerinden itibaren bekliyoruz ancak 5 kilo mercimek alabildik. Durum kötü, bizler pazartesi mecburen geçinebilmek için Antalya'ya çadırlara gideceğiz. Durumlar hiç iyi değil." (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu İl Başkanı Poyraz: Tek adam rejimi Ordu'da inşa edilmiş

SONRAKİ HABER

İSKİ Genel Müdürü Mermutlu: Her ay 500 milyon lira açık veriyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa