26 Mart 2022 07:46

Gaziosmanpaşa'da çocuğunun bıçakla tehdit edildiğini öne sürerek baltayla girdiği mesleki eğitim merkezinde sınıfları gezen tutuklu veli hakkında dava açıldı. 

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanığın çocuğunun bıçakla tehdit edildiğini öne sürerek baltayla gittiği Yüksel Kaya Mesleki Eğitim Merkezinde bağırarak müştekileri aradığı, onu gören öğrencilerin kaçıştığı, oğlunun dışarıda sohbet eden müştekileri eliyle göstermesi üzerine sanığın o tarafa doğru baltayla koşmaya başladığı bildirildi.

İddianamede sanıktan kaçan bir müştekinin, akrabasının dükkanına sığındığı kaydedilerek, sanığın kaybettiği müştekileri elindeki baltayla sınıfları tek tek gezerek ve küfrederek aradığı ifade edildi. Sanık Ender Yüksel, iddianamedeki ifadesinde "Bir anlık sinirle gittim" beyanında bulundu. İddianamede Yüksel'in birden fazla kişiye karşı "silahla tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

"Mala zarar verme, tehdit, hakaret ve kasten yaralama" suçlarından adli kaydının olduğu tespit edilen ve "silah bulundurma" suçundan işlem yapılan Yüksel, adli makamlarca serbest bırakılmış, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

Antep’te polis, mahkeme kararını tanımadı, ekmek mücadelesi veren işçilere müdahale etti. İşçi, siyasetçi, öğrenci, muhalif belediye, basın… Herkes mengenede! Cezaevinde olanların sayısı cezaevi kapasitesini 90 bin aştı. Buna rağmen hükümet daha çok insanı daha uzun süre cezaevinde tutacak yargı paketi hazırladı. Yine de tepki cezalandırılarak durdurulamıyor!

90 bin fazla: 301 bin 397 kapasiteli cezaevinde 392 bin 456 kişi kalıyor.

32 adet: 11 cezaevi yapımı sürüyor, 21 yeni cezaevi projesi hazır.

Yüzde 700: 2002’de 49 bin 512 olan mahpus sayısı yüzde 700 arttı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et