26 Mart 2022 10:40

Hatay’da Erzin halkı Evrensel gazetesi ile dayanışma kahvaltısında buluştu

Hatay Erzin’de Evrensel gazetesi ile dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay Erzin’de Evrensel gazetesi ile dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

Termik santrallere ve son olarak polipropilen tesisine karşı narenciyelerini ve hayatı savunan Erzin halkı seslerini duyurdukları Evrensel gazetesiyle dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Hatay ve ilçelerinden kurum temsilcisi ile Erzin halkından yüzün üzerinde katılım oldu.

Kahvaltıya Evrensel gazetesi yazarı da olan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, gazete yazarı Dr. Erkan Aydoğanoğlu, Erzin ve Dörtyol CHP meclis üyeleri, CHP Erzin ilçe yöneticileri, Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Bahadır Amaç, Dörtyol Doğa Platformu üyesi avukat Mustafa Erdem, Emekli Sen İskenderun Şube Mustafa Çankaya, Dörtyol Sol Parti, Emek Partisi MYK Üyesi Yakup Aslandoğan, GYK Üyesi Halil İmrek ile EMEP Hatay ve Osmaniye il ile Erzin ve Dörtyol ilçe başkan ve yöneticileri, HDP Erzin ve Dörtyol ilçe yöneticileri, Erzin ve Dörtyol’dan işçiler ve üretici köylüler katıldı.

“EVRENSEL’İN DAYANAĞI HALK”

Dayanışma kahvaltısında konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, medyanın bu kadar kuşatıldığı bir ortamda haber alma hakkı konusunda Evrensel gazetesinin halkın nefes borusu olma görevi gördüğünü belirterek Basın İlan Kurumunun ilan kesme cezaları ve davalar karşısında Evrensel’in dayanağının da halk olduğunu belirterek e-abonelik çağrısı yaptı.

“GÜÇLÜ BİR HALK HAREKETİNİ ÖRGÜTLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Emek Partisi olarak başkanlık seçimlerinde tek adamı göndereceklerini ifade eden Akdeniz, “İki kutuplu burjuva siyaset karşısında halkın iradesinin ortaya çıkacağı 3’üncü seçenek çalışmasını yapıyoruz. Güçlü bir halk hareketini örgütlemeye çalışıyoruz” dedi.

“SAVAŞ İŞÇİ SINIFINI ALEYHİNEDİR”

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası yaşanan tartışmalara dikkat çekerek “Kim savaştan kazanacağız diyorsa yalan söylüyor. Savaş işçi sınıfının aleyhinedir. Ayçiçek yağında gördük, savaş demek daha çok yoksulluk demek. Ülkeyi savaş maceralarına sokulmasına Türkiye halkı izin vermemeli” dedi. Her kriz her savaş döneminde toplumsal dönüşümler gerçekleştiğini söyleyen Akdeniz, sosyalist bir dünya için mücadele ettiklerini belirterek “Gelecek işçi ve emekçilerin olacak” dedi.

Sağlık emekçilerinin ülkenin vazgeçilmez unsurları olduğunu dile getiren Akdeniz, “Milli gelirden eşit dağılımın olduğu bağımsız ve demokratik bir Türkiye’yi hep beraber yaratma mücadelesinde tabip odaları ve sağlık emekçileri sendikaları ile hep beraber olacağız. Biz gitmiyoruz ama sizi hep beraber göndereceğiz” diye konuştu.

İşçilerin talepleri ile alanlara çıktığı 1 Mayıs’ın yaklaştığını hatırlatan Akdeniz, “Ekonomik ve demokratik taleplerimizle en güçlü 1 Mayıs'ı örgütlemeliyiz. Ek zam talebiyle, temel tüketim maddelerine gelen zamların geri alınması, asgari ücrete ek zam talebiyle, savaşa, sömürüye karşı birlik, mücadele ve dayanışma günü alanlara, meydana çıkalım” dedi. (Erzin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bugün Dünya Tiyatro Günü: Tiyatro sıkıntılara rağmen üretti

SONRAKİ HABER

Mersin'de devrilen traktörün altında kalan üretici öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa