Çocuğa cinsel istismar davasında 2 faile 7 yıl sonra hapis cezası verildi
Bolu'da bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan ve görüntülerini çekip tehdit eden faillerden 2'si hakkında hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Bolu'da E.B. adlı çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı için tutuksuz yargılanan S.M. (21), S.Y. (21) ve A.A. (20) hakkında 7 yıl sonra karar verildi. S.M. 15 yıl 3 ay, S.Y. de 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, cinsel istismar suçu evinde işlenen A.A. ise beraat etti.
DHA'da yer alan habere göre, E.B. kız çocuğu, 2015'in ağustos ayında S.Y. ile buluştu. S.Y., A.A. isimli arkadaşının evine götürdüğü E.B.'yi istismara maruz bıraktı. S.M. de bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve istismara maruz bıraktı. Daha sonra S.M. ile S.Y. görüntüleri göstererek E.B.'yi tehdit etti. Olaydan 2 yıl sonra E.B. yaşadıklarını anlattı, ailesi de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 kişi hakkında "basit tehdit", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla dava açıldı.
Bu süreçte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Adli Tıp Kliniği'nce E.B.'nin hafif zeka geriliği olduğu, sanık çocukların ise suçun anlam ve niteliğinin farkında oldukları yönünde rapor hazırlandı.
Karar duruşmasında tutuksuz sanıklar S.Y., S.M. ve A.A. ile E.B. mahkeme salonunda hazır bulundu. E.B., sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti. Sanıklar ise suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.
FAİLLERDEN BİRİ BERAAT ETTİ
Mahkeme heyeti, S.M.'yi 'nitelikli cinsel istismar', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'müstehcenlik' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından toplam 15 yıl 3 ay 10 gün hapis ile cezalandırdı. S.Y. de 'nitelikli cinsel istismar' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. S.Y. için 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'müstehcenlik' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından hükmün açıklanması geri bırakılırken, 'tehdit' suçundan beraat etti. A.A. hakkında ise beraat kararı verildi. (HABER MERKEZİ)
EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası
AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!
317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri
204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'
0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

'Ömrümüzü verdik, emekli bile olamadık'

Ukraynalı Gazeteci Guz: Ukrayna, ABD desteğini korumak için çıtasını düşürecek

Bir ’68’liden tarih dersi

Evrensel'i Takip Et