31 Mart 2022 10:46
/
Güncelleme: 13:49

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu'nun 7 üyesi hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 29 Eylül 2021'de düzenlenen "Koruma Alanında Emre Madra Basın Ödülleri" töreninde, JIN TV ve programcısı Güler Yıldız Bastion'a verilen ödül gerekçesiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu'nun 7 üyesine "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ile yönetim kurulu üyeleri Ece Yoltay, Mustafa Özgür Bayramoğlu, Muteber Osmanpaşaoğlu, Nihal Evirgen Kabal, Tuğba Arslan Konak ve Ünal Kara hakkında soruşturma açtı. İfadelerinde, doğa ve kültürel değerlerin korunması kapsamında haber yapan gazetecilere ödül verdiklerini belirten yönetim kurulu üyeleri, bu ödüllerin nasıl ve kimlere verileceğini yönetim kurulu üyelerinin belirlediğini, ödüllerin kurumlara değil doğal ve kültürel değerlerin korunması alanında Mimarlar Odası Ankara Şubesinin yaptığı çalışmaları haberleştiren gazetecilere verildiğini ifade etti.

İddianamede, JIN TV'nin "terör örgütünün görüşleri doğrultusunda propaganda ve ajitasyon içerikli" programlar yaptığı savunulan iddianamede 7 kişi hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi.  İddianame, Ankara 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et