31 Mart 2022 12:28

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Beren Saat'in açıklamalarına "dezenformasyon" dedi

RTÜK Başkanı Şahin, “İklim Elçisi” olarak ödül alan Beren Saat’i hedef alarak "Toplumumuzla hiç bağdaşmayan, toplumumuzun birçok kesimi tarafından belki de yadırganacak bir dezenformasyon" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “İklim Elçisi” olarak ödül alan sanatçı Kenan Doğulu ile Beren Saat’i hedef alarak "Toplumumuzla hiç bağdaşmayan, toplumumuzun birçok kesimi tarafından belki de yadırganacak bir dezenformasyonu, bir söylemi nasıl gözümüzün içine baka baka verdiğini hep beraber görmüş olduk" dedi.

RTÜK ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde düzenlenen “Görsel ve İşitsel Medyada Dezenformasyonla Mücadele Çalıştayı”nda konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “İklim Elçisi” olarak ödül alan sanatçı Kenan Doğulu ile Beren Saat’i hedef aldı.

“TOPLUMUMUZLA HİÇ BAĞDAŞMIYOR"

Açıklamaların "dezenformasyon" olduğunu savunan Şahin, "Toplumumuzla hiç bağdaşmayan, toplumumuzun birçok kesimi tarafından belki de yadırganacak bir dezenformasyonu, bir söylemi nasıl gözümüzün içine baka baka verdiğini hep beraber görmüş olduk. Medyamıza düşen görev ise bu tür dezenformasyonun topluma aktarılırken uyanık olması ve bunların engellenmesinde üzerine düşen rolü ve görevi yerine getirmesi şeklindedir." ifadelerini kullandı.

SAAT VE DOĞULU NE DEMİŞTİ?

Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde “İklim Elçisi” olarak ödül alan Beren Saat şöyle konuşmuşyu:

"Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üzerine peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘Köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık. Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘Yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor. Öğrenciler derslerine karınlarını doyuramadan girmek zorunda kalıyor. Türkiye teknolojide, bilişimde dünyanın gerisinde kalıyor ve kadın cinayetlerinde her yıl yüzlerce kadının yaşam hakkı elinden alınıyor.

Kadınlar korkmuş, gençler hayalsizleşmiş, insanlarımız gittikçe kültürsüzleşmiştir. Şimdi benzer isyanlarımız iklim için. Gezegenimiz yangınlarla, sellerle bizi uyarmaya çalışıyor. Müsilaj, bir üniversite öğrencisinin aydınlık zihninin üzerini kaplamaya çalışan başörtüsü üzeri peruk gibi berrak denizin üzerinde duruyor. Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kucak açması sebebiyle yaşadıklarını birazcık düşünün. Barınma sağlık ve eğitim haklarından mahrum kalan çocukları düşünün. Sokaklarımızda yaşanan çatışmaları da hatırlayalım veya Türk misafirperverliğimizin böyle bir durumdan nasıl sınandığını… Kıtlık, kuraklık, eşitsizlik, ırkçılık çocuklarımızın kaderi olmasın. Berrak denizlerle çevrili bereketli Anadolu toprağının sağlıklı, umutlu Atatürk çocuklarını zeytinleriyle besleyebildiği yarınlar için lütfen göz yummayalım."

Kenan Doğulu ise 12'den sonra müzik yasağını eleştirerek "Konuyla hiç alakası olmasa da bu kadar devlet büyüğü ve bürokrat yakalamışken şunu söylemek istiyorum: Gece 12’deki müzik yasağının kalkmasını rica ediyorum. Bütün müzik camiası emekçileri çok zor durumdalar.” demişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı’nda yeni karar: Devlet tüm tedbirleri almalıydı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Nişantaşı Üniversitesi yönetimi suç işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa