31 Mart 2022 15:26

Emek Partisi: Limak-İG Akbelen’den, Muğla’dan elini çek

EMEP Muğla İl Örgütü tarafından İkizköy’de Limak şirketinin yaptığı ağaç katliamı ile ilgili yapılan açıklamada, "Sonuna kadar topraklarımıza, ormanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" denildi.

Emek Partisinin açıklama görselinden.

Reklam

Emek Partisi (EMEP) Muğla İl Örgütü tarafından İkizköy’de Limak şirketinin yaptığı ağaç katliamı ile ilgili yapılan açıklamada, “Muğla halkını direnişe davet ediyoruz. Sonuna kadar topraklarımıza, ormanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” denildi. Açıklamada gözaltına alınanların serbest bırakılması istendi.

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de termikçi şirketin AKP’nin yeni çıkardığı maden yönetmeliğindeki değişikliği fırsat bilip zeytin katliamı için harekete geçtiği vurgulanan açıklamada, “Aylardır Akbelen Ormanı ve bölgedeki zeytinlikleri Limak-İG ortaklığının termik santraline karşı koruyan İkizköy Çevre Komitesi zeytinliklerin korunması için Muğla halkına destek çağrısı yapıyor” denildi.

"YÖNETMELİK İPTAL EDİLMELİDİR"

Akbelen ormanlarında bugün ağaçların kesimine zeytin ağaçlarının yeniden kesilmeye başlamasına karşı çıktığı için insanların darbedilerek gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Bir avuç maden için 100 yaşındaki zeytin ağaçları yok ediliyor. Hukuksuz bir yönetmeliğe dayanarak doğa katlediliyor. Bu uygulanan yönetmelik kanuna aykırı, yönetmeliğin gereği bile yerine getirilmiyor. Tarım Bakanlığı’ndan alınan bir izin yok, kamu yararı yok. Bu yönetmelik iptal edilmelidir.”

"MADEN SU KAYNAKLARINI YOK EDECEK"

Akbelen’de maden sahası açılmasıyla binlerce insanın kullandığı su kaynaklarının yok olacağı vurgulanan açıklamada; “Muğla’ya her yıl milyonlarca insan geliyor ve mevcut durumda su kaynakları yetersiz kalıyor. Buna rağmen ormanlar ve yeraltı kaynakları yok ediliyor. Bodrum başta olmak üzere bölge susuz kalacak. Eğer bu şirketler istedikleri faaliyetleri yürütürlerse, kömür havzası diye yerin altına inerlerse yerin altındaki su kaynakları yok olacaktır. Görünenin ötesinde çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız” denildi.

Muğla halkına direniş çağrısı yapılan açıklamada şöyle denildi; “Sonuna kadar topraklarımıza, ormanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Muğla'yı talan projelerinden vazgeçin. Topraklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

TALEPLER

  • Özel güvenliğin köylüleri darbetmesine tepki gösteren EMEP İl Başkanı Nuri Alikoç ve gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın.
  • Akbelen Işıkdere’de, zeytin katliamını durdurulsun.
  • Şirketler, plajlarımızdan, koylarımızdan, ormanlarımızdan elini çeksin.
  • Yönetmelik İptal Edilsin, Yağma ve Yıkım Durdurulsun.

(Muğla/EVRENSEL)

Reklam