02 Nisan 2022 04:08

Zelenskiy: Mariupol'de tahliye konusunda arabuluculuk yapması için Türkiye ile görüşüyoruz

Zelenskiy, paylaştığı video mesajında, bugün insani yardım koridorlarının Donetsk, Luhansk ve Zaporojiya bölgelerinde açıldığını belirtti.

Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı/AA

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, paylaştığı video mesajında, Donetsk, Luhansk ve Zaporojiya bölgelerinde insani yardım koridorlarının açıldığını belirtti.

Böylece Mariupol başta olmak üzere bu bölgelerde yer alan kentlerden toplam 6 bin 266 sivili tahliye ettiklerini belirten Zelenskiy, özellikle insani durumun kritik aşamaya geldiği Mariupol’den yaralıları ve ölenleri çıkarmak için ayrı bir görüşme gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı.

Zelenskiy, “Bizim askerlerimiz ve sivillerimiz hepsi. Bu konuda Türkiye ile arabulucu olması için görüşüyoruz. Yakında daha detaylı bilgi verebileceğimi umuyorum" dedi.

Rusya’nın özellikle Kırım’da insanları askere almaya çalıştığını belirten Zelenskiy, "Bunu sabote edin. Emirlere uymayın. Eğer işe yaramazsa ilk fırsatta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim olun. Her şeyi anlayacağız" diye konuştu.

Zelenski, Rus askerlerinin kuzey eyaletlerden çekilmeye başladığını ancak doğu bölgesinde yoğunlaşarak yeni güçlü saldırılara hazırlandığını ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Oscar Ödül töreninde Chris Rock'a tokat atan Will Smith, Akademi'den istifa etti

SONRAKİ HABER

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener: Ücretler ve maaşlar her üç ayda bir artırılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa