02 Nisan 2022 10:16

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasından Evrensel'e ödül

SES Bakırköy Şubesi, halkın sağlığı ve sağlık emekçilerinin seslerini duyuran Evrensel'in de aralarında bulunduğu 7 basın kuruluşuna ödül verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi, halkın sağlığı ve sağlık emekçilerinin seslerini duyurdukları için Evrensel'in de aralarında bulunduğu 7 basın kuruluşuna ödül verdi.

Gazetemiz adına ödülü alan muhabirimiz Eylem Nazlıer, en büyük ödülü sağlık emekçilerinin hak ettiğini söyledi.

SES Bakırköy Şubesi’nin 2-3 Nisan tarihleri arasında düzenlediği, işyeri temsilcileri eğitimi programı kapsamında, Silivri Selimpaşa’da bulunan bir otelde ödül töreni düzenlendi.

SES üyesi sağlık emekçileri, “Halkın sağlığı adına cesur, objektif ve tarafsız yayıncılık yapma ve sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunlarının duyurdukları” için gazetemiz Evrensel başta olmak üzere Mezopotamya Ajansı, Birgün gazetesi, FOX TV, Yol TV, Halk TV ve Artı TV dahil toplamda 7 yayın kuruluşunu ödüle layık gördü.

Düzenlenen törene çok sayıda sağlık emekçisi üyeleri katılırken toplantı salonununa “SES’siz kalma, SES’te örgütlen”, “Anadilde sağlık haktır” ve “İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz” pankartları asıldı. Program, pandemi sürecinde yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin adına yapılan saygı duruşuyla başladı.

"EN BÜYÜK ÖDÜLÜ SAĞLIKÇILAR HAK EDİYOR"

Törende gazetemiz adına ödülü alan muhabirimiz Eylem Nazlıer, pandemide iki yıl geride kalırken bu iki yılda sağlık emekçilerinin halk sağlığı için büyük bir mücadele verdiklerini ve virüsle mücadele ettiklerini söyledi.

Sağlık emekçileri adına verilen ödülün kendileri için çok kıymetli olduğunu dile getiren Nazlıer, en büyük ödülü sağlık emekçilerinin hak ettiğini belirterek “Ödülü hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adıyorum” dedi.

ÖDÜLÜ TUTUKLU GAZETECİLERE ADADI

Mezopotamya Ajansı adına ödülü alan ajansın imtiyaz sahibi ve Gazeteci Ferhat Çelik, Türkiye'de basının yüzde 95'inin iktidarın denetiminde olduğuna dikkat çekti. Çelik, “Türkiye'nin içinden geçtiği bu karanlık süreçte Mezopotamya Ajansı olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye nerede bir hak mücadelesi varsa, bu hakkı arayanın yanında durmaya çalıştık. Bu ödülü tutuklu bulunan özgür basın çalışanlarına, katledilen ve dosyasını zaman aşımına uğratılmak istenen Kürt bilge Musa Anter'e ve onun küçük generallerine adıyorum" dedi.

Yapılan ödül törenin ardından Sağlık emekçileri, “Emek mücadeleleri tarihi”, “Toplumsal cinsiyet”, “Sosyal hizmet politikaları” ve “Sağlık politikaları” başlıklarıyla eğitim programlarını sürdürdü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Geç tanı arttı, tedavi süreçleri aksadı | Kanserde tedavi yükü artıyor

SONRAKİ HABER

Gebze'de "İşçi direnişlerinin ışığında sınıf mücadelesinin seyri" tartışılacak  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa