Ekmek ve Gül 14 yaşında | Kadınların kürsüsü olmaya devam edecek
Kadınların kürsüsü Ekmek ve Gül bugün 14, ekmekvegul.net 5 yaşında. İşçi, emekçi ve öğrenci kadınlar, seslerini duyuran Ekmek ve Gül'ün yeni yaşını kutladı.
Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Yayın hayatına başladığından beri sayısız kadınla bir araya gelen; yoksulluğa, şiddete, eşitsizliğe, tacize, hak gasplarına, ağır çalışma koşullarına karşı kadınların kürsüsü olan Ekmek ve Gül bugün 14, ekmekvegul.net 5 yaşında. İşçi, emekçi ve öğrenci kadınlar, işyerlerinden kadın derneklerine, evlerden işçi direnişlerine, üniversite kampüslerinden öğrenci yurtlarına kadınların sesini duyuran Ekmek ve Gül’ün yeni yaşını kutladı.
Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç: “Ekonomik krizin, depremin, savaşların olduğu böylesi bir dönemde ülkedeki tüm kadınları bir araya getirmeyi başaran, yazılarıyla işçi kadınların mücadelesine güç katan Ekmek ve Gül’ü tebrik ediyoruz, iyi ki varsınız. Yazılarınız bol, kaleminiz güçlü olmaya devam etsin.”
Buca Evka 1 Kadın Kültür Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) Yönetim Kurulu Üyesi Gülcan Kayalı: “Ekmek ve Gül, kadınların her türlü engellere karşı mücadele etmesi gerektiğini öğretti.”
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden Zahide Kiper: “Ekmek ve özgürlük mücadelesinin kadınlar eliyle nasıl güçleneceğini Ekmek ve Gül’den öğrendik. Yaşasın Ekmek ve Gül, nice yıllara.”
"YALNIZ OLMADIĞIMI ÖĞRETTİ"
Dersim’den ev kadını Nuray Kılıçoğlu: “Ekmek ve Gül, kadın olmanın gururuyla sesimi daha fazla yükseltmeyi ve bana yalnız olmadığımı öğretti. Bir kadın olarak sorunlarımla nasıl baş edebileceğimi, aynı zamanda kadın dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu öğretti. 14. yılını kutluyorum.”
Osmangazi Üniversitesi Öğrencisi Ceren Kökoğlu: “Biz üniversiteli genç kadınların kampüslerde yaşadığı eşitsizliğin, ayrımcılığın tüm Türkiye gençliğinin ortak sorunları olduğunu Ekmek ve Gül’le gördük. Ekmek ve Gül de bu sorunları yaşayan genç kadınlar olarak bir araya geldiğimiz, bizi güçlendiren bir platform.”
"BENİM GİBİ KADINLARIN VARLIĞI UMUT OLDU"
Bursa’dan Dokuma İşçisi Nurcan: “Ekmek ve Gül çok uzun zamandır hayatımda. Benim gibi kadınların olduğunu bilmek, görmek bana umut veriyor. Ekmek ve Gül’ü seviyorum.”
Ankara’dan Aslı Türker: “Kadınlara yönelik her türlü baskı ve şiddete örgütlü bir şekilde karşı çıkabilmenin yollarını Ekmek ve Gül’den öğrendik. Sesimize ses oldu, birbirimize güç kattık.”
Adana’dan Hülya Bayrık: “Ekmek ve Gül bir araya gelebilmenin bir başlangıcı, ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözünün en güzel kanıtı. Bize kadının gücünü, kadının toplumdaki yeri ve önemini anlattı. 14 yıldır duruşunu bozmadı. Aynı şekilde devam etmesini diliyorum.” (HABER MERKEZİ)