03 Nisan 2022 16:30

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan: Bir araya gelmeli ve örgütlenmeliyiz, işçi direnişleri gidişatı değiştirir

Mamak'ta düzenlenen söyleşide konuşan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, "Bulunduğumuz her alanda örgütlenmeli ve bir araya gelmeliyiz. İşçi direnişleri gidişatı değiştirir" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Mamak İlçe Örgütü, “Dünyada savaş ve Türkiye'de ekonominin dünü, bugünü ve çözüm önerileri" başlıklı söyleşi düzenledi. Söyleşide konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, gidişatın değiştirilmesi için işçilerin, emekçilerin, kadınların, siyaset üretmesi ve birlikte bu siyaseti belirlemesi gerektiğine dikkat çekti.

Art arda gelen zamlara ve artan hayat pahalılığına dikkat çeken Gürkan, Türkiye'de ekonominin bir günde buralara gelmediğini belirterek özelleştirme polikalarını eleştirdi.

20 Aralık'taki döviz kuru dalgalanmasını anımsatan Gürkan,  "Bir gecede kimler zengin oldu, kimler yoksullaştı? Hangi sermayedarlar kur yüksekken bozup düşükken yeniden aldılar? Tüm bunları AKP iktidarı biliyor. Biz sorunca da ticari sır diyorlar" dedi.

"BU GİDİŞATIN DEĞİŞTİRİCİ GÜCÜ BİZİZ"

Hükümetin bugün yaşanan ekonomik felaketi "küresel güçlere" bağladığını söyleyen Gürkan, "Yıllardır uyguladıkları ekonomi politikalarının, tarım politikalarının, enerji politikalarının hiç sorumluluğu yok mu? Zeytinlikleri, şeker üretimini yok eden, samandan buğdaya arpadan tohuma bizi dışarıya mahkum eden bu hükümet değilmiş gibi sanki" dedi.

Tek adam yönetiminin devrilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Gürkan, "Bu gidişatı değiştirici güç biziz. Her şey örgütlü mücadele ile gerçekleşir. Her yerde her alanda birlikteliği sağlamak gerekir. Bugün sermaye ortakları, iktidarı aracılığıyla siyaset yapıyor. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, siyaset üretmesi ve birlikte bu siyaseti belirlemesi gerekmektedir. Bulunduğumuz her alanda, mahallelerimizde, iş yerlerimizde, kadınlar kendi arasında, gençler okullarında, derneklerde örgütlenmeli ve bir araya gelinmelidir. Ülke tarihimizde göstermiştir ki işçi direnişleri gidişatı değiştirir. İşçi sınıfı ayağa kalktığında düzeni değiştirir. Bu yüzden iktidarın korktuğu mücadelenin birleşmesidir. Sosyal patlama olsun istemezler. Önümüzdeki 1 Mayıs birliğimizi göstermek ve ortak taleplerimizi bir arada ifade edeceğimiz tek enternasyonal gündür" diyerek 1 Mayıs' a çağrıda bulundu.

"YANLIŞLARI ELEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Bir katılımcının ittifaklara dair sorusunu yanıtlayan Gürkan, "Elbette demokrasi taleplerinde ortaklaşacağımız yerler olacaktır. Fakat bugün Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nı aynılaştırmadığımız gibi yanlışlarını eleştirmeye de devam edeceğiz. Örneğin Kılıçdaroğlu, 'NATO, demokrasinin temsiliyetidir' derken bizler NATO'nun bir şavaş örgütü olduğunu, halklar için zulüm getirdiğini söylüyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Son 24 saatte 9 bin 21 yeni vaka tespit edildi, 38 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TÜBAKKOM: Kadın belediye başkanı oranı yüzde 3, yalnızca temsil değil "eşit" temsil hakkımızı da alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa