04 Nisan 2022 08:45

Bakan Bilgin, asgari ücreti reel olarak yüzde 50 artırdıklarını savundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyonun yüzde 36 olduğu aralık ayında, asgari ücreti reel olarak yüzde 50 artırdıklarını savundu.

Vedat Bilgin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon yüzde 36 iken asgari ücrette yüzde 50'lik reel bir artış gerçekleştirdik" iddiasını öne sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen "4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi"nin açılışında konuştu. Açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Bilgin, 3600 ek göstergeye ilişkin çalışmanın ise mayıs ayında tamamlanacağını belirtti.

"Enflasyona karşı işçileri korumak bizim görevimiz" diyen Bilgin, asgari ücret düzenlemesini anımsatarak "Enflasyon yüzde 36 iken yüzde 50'lik reel bir artış gerçekleştirdik" iddiasını öne sürdü.

Bilgin, ayrıca "Temmuz enflasyonunda; enflasyon farkını kamu çalışanlarına ve emeklilerimize yapacağımız düzenleme ile ele alacağız" dedi. Ancak enflasyon farkı zaten toplu sözleşme kapsamında yer alıyor.

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge için ise "Çalışmamız son aşamasına geldi. Ümidimiz mayıs ayında çalışmayı tamamlamak ve Meclise intikal ettirmek" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Xiaomi Salcomp işçilerini TBMM gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Bayram’dan çöl tozu uyarısı: Kronik hastalıklara bağlı ölümleri artırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa