04 Nisan 2022 14:07

Ukrayna’da kayıp gazeteci ölü bulundu

Ukrayna'da başkent Kiev yakınlarında kaybolan Ukraynalı Foto Muhabiri Maks Levin ölü bulundu.

Fotoğraf, Maks Levin'in Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

Rusya’nın Ukrayna işgali sürerken, başkent Kiev yakınlarında 13 Mart’tan bu yana kayıp olan Ukraynalı Foto Muhabir Maks Levin, 1 Nisan’da ölü bulundu. Uluslararası ve Avrupa Gazeteci Federasyonları (IFJ-EFJ), Ukrayna’daki yan kuruluşları NUJU ve IMTUU’ya katılarak, Ukrayna’da gazetecilere yönelik kasıtlı saldırıları kınadı. Maks Levin, Rus işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna’da hayatını kaybeden 7. gazeteci.

40 yaşındaki Foto Muhabiri Maks Levin, önde gelen bir serbest yazardı. Maks Levin’in çalıştığı satış noktalarından biri olan LB.ua haber sitesine göre, Cuma günü Huta-Mezhyhirska köyünde cesedi bulundu.

Cumartesi günü, Vyshhorod bölge savcılığı yaptığı açıklamada, Levin’in Rus silahlı kuvvetleri tarafından “küçük silah ateşi” ile vurulduğunu ve ölümüyle ilgili cezai soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Meslektaşı Bay Levin ile birlikte seyahat eden Oleksiy Chernyshov bulunamadı.

"ÖZEL BİR MAHKEME KURULMALI"

EFJ Genel Sekreteri Ricardo Gutiérrez, “Gazetecilerin kasten hedef alındığına dair hiçbir şüphe yok. Sahada, gazeteciler artık hedef alınmamak için ayırt edici işaretler olmadan faaliyet gösteriyor. Uluslararası toplumu bir kez daha bu savaş suçlarını araştırmak ve failleri yargılamak için özel bir mahkeme kurmaya çağırıyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik kapsamlı bir işgal başlatmasından bu yana en az altı gazeteci daha öldürüldü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik faturasını ödemeyen CHP Bursa İl Başkanlığının elektriği kesildi

SONRAKİ HABER

Enflasyon, NATO'nun 73. yılı, Rusya-Ukrayna savaşında hangi taraf kazanıyor? | Gündem Politika

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa