05 Nisan 2022 10:59

Demokratik Katılımcı Hekimler, İzmir Tabip Odası seçimleri için aday listelerini açıkladı

Demokratik Katılımcı Hekimler, İzmir Tabip Odası Genel Kurulu ve seçimleri için aday listesini açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan İzmir Tabip Odası Genel Kurulu ve seçimleri için Demokratik Katılımcı Hekimler aday listesini İzmir Tabip Odası’nda yapılan basın toplantısıyla açıkladı.

"Mesleğimize, Emeğimize, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz" şiarıyla yola çıkan Demokratik Katılımcı Hekimlerin 2022 aday listesinde ise, Uzman Dr. Yüce Ayhan, Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Hakan Kültürsay, Uzman Dr. Behiye Mungan, Uzman Dr. Haldun Öniz, Uzman Dr. Ceylan Özkan ve Dr. Serkan Şen yer alıyor.

Demokratik Katılımcı Hekimler adına açıklamayı ise Tabip Odası mevcut yönetim kurulu üyesi ve yönetim kurulu adaylarından Prof. Dr. Süleyman Kaynak yaptı.

"HALKIN SAĞLIK HAKKI İÇİN ETKİN MÜCADELE VERDİK"

Kaynak, "Bir kez daha şunu söylüyoruz: Sağlık temel bir insan hakkıdır ve insanlar ücretsiz olarak bir kamu hizmeti olarak sağlık hizmetinin tüm kademelerine ulaşabilmelidir" diyerek sözlerine başladı. Ancak bunun sistemle değil yeniyi bugünden inşa etmekten geçtiğini söyledi. "Emek de bizimdir, söz de bizimdir" diyerek devam eden Kaynak, "Geçtiğimiz iki yıl süresince oda yönetiminde olan biz Demokratik Katılımcı Hekimler halkın sağlık hakkı ve hekimlerin hakları için etkin mücadele verdik" dedi.

"SAĞLIKTA ŞİDDET YÖNETENLERİN TERCİHİ"

Pandemide verilen mücadeleden sağlıkta şiddete tepkilerini yükselttiklerini ve yükseltmeye devam edeceklerini belirten Kaynak, "Yaşanan süreç şunu net ortaya koydu ki , sağlıkta şiddet politiktir ve yönetenlerin bir tercihidir ”diye konuştu. Kaynak, asistanların, yüksek standartlarda eğitim alma hakkının korunması, nöbetlerin insani olmasını, yıldırma ve mobbingin engellenmesini anlattıklarını,  düşük ücretler, şiddet ve malpraktis gibi nedenlerle ülkeyi terkeden hekim sayısının arttığına dikkat çekerek bu göçün durdurulması için acil önlemler alınması gerektiğini seslendirdiklerini de aktardı.

"BİR ARADA MÜCADELE ETMENİN ZAMANI"

Kaynak son olarak şunları kaydetti: "İzmir Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği bu mücadelenin öncüsü, meşruiyetinin güvencesidir. Hekimlerin insanca yaşaması, iyi hekimlik yapabilmeleri için örgütlü mücadele veren ve biz katıldıkça güçlenen tek meslek örgütümüzdür. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüze sahip çıkmanın zamanıdır. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüzün çatısı altında, daha katılımcı bir anlayışla iyi hekimlik değerlerini bu topraklarda yaşamak ve yaşatmak için  bir arada mücadele etmenin zamanıdır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam