05 Nisan 2022 11:40

İstanbul Tabip Odası seçimi 17 Nisan Pazar günü yapılacak

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, meslektaşlarına İTO genel kuruluna katılım çağrısı yaparak, "Meslek odaları toplumun nefesidir" dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel 

Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO), 17 Nisan Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurulu öncesi Cağaloğlu’nda bulunan şube binasında basın toplantısı düzenledi. Meslektaşlarını seçime katılmaya davet eden İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, "Meslek odaları toplumun nefesidir. Bu nefesi, nefes ortamını korumaya ihtiyacımız var. Ancak bu bağımsız meslek odalarının varlığıyla gerçekleşir” dedi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, seçimli genel kurul öncesi Cağaloğlu’nda bulunan şube binasında açıklama yaptı. 17 Nisan Pazar günü
gerçekleşecek seçime tüm meslektaşlarını davet eden yönetim kurulu, katılımın yüksek olmasının kendilere güç vereceğini aktardı. İstanbul Tabip Odası Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı 16 Nisan Cumartesi günü Şişli Nazım Hikmet Kültür Sanat Evi’nde, seçim ise 17 Nisan Pazar günü Çapa Fen Lisesi ve Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek.

"MÜCADELE ETMEYİ BAĞIMSIZ MESLEK ODALARI SAĞLAYABİLİR"

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İstanbul Tabip Odasının 30 bini aşkın üyesiyle ülkenin en büyük ve en eski Tabip Odası olduğunu söyledi. Odanın kurulduğu 1929’dan bu yana sağlık alanında etik değerlerin ve bilimsel düşüncenin koruyucusu, hekim haklarının ve mesleki bağımsızlığının güvencesi olduğunu belirten Saip, "İstanbul Tabip Odası’nın demokratik, çağdaş, laik yapılarının korunması hem meslektaşlarımızın hem toplum yararı hem de ülkemiz demokrasisi için çok önemlidir” dedi.

Tabip Odalarının ve Türk Tabipleri Birliği'nin toplum sağlığı, hak ve özgürlükler, hekimlik değerleri açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Saip, "2002’den beri ortaya çıkan sağlıkta dönüşüm programı, meslek etik değerlerimizi, halkın sağlık hakkına kavuşmasında çok ciddi yıpranmalara neden olmuştur. Bunlara karşı çıkmak ancak bağımsız odaların varlığıyla mümkün olabilir” dedi.

Seçilmiş yöneticilerin olmasına dikkat çeken Saip, "Yöneticileri iktidardan yardım almazlar, kendi üyelerinin verdiği aidatlarla süreci götürürler. Bu da onlara bağımsız olmak, iktidarın ortaya çıkardığı bazı yanlış uygulamalara karşı olma gücü veriyor. Mücadele etmeyi ancak bağımsız meslek odaları sağlayabilir” diye konuştu.

SEÇİMLERE KATILMA ÇAĞRISI

Saip son olarak şunları söyledi: "TTB ve Tabip Odalarının kamucu koruyucu sağlık politikalarını savunmak, sağlık hizmetinin hastaya ve hekime yaraşır şekilde insan onuruna uygun koşullarda verilmesi, güvenli çalışma koşullarının sağlanması, çalışan ve emekli maaşlarının arttırılması, akademide liyakat, bilimsel özerklik ve nesnelliğin sağlanması için mücadele etmek, etik ilkelere dayalı iyi hekimlik uygulamalarının yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, tıp eğitimi standartlarının yükseltilmesini sağlamak, umut tacirleri ve bilim dışı tedavilerle mücadele etmek gibi sağlığı ilgilendiren her konuda sorunları ve çözüm önerilerini dile getirme sorumluluğu vardır. Hekimlerin özlük hakları ve toplumun sağlık hakkına ilişkin birçok olumsuz uygulama tabip odalarının ve TTB’nin yürüttüğü yasal mücadelelerle engellenmiştir. Meslektaşlarımızı haklarına ve meslek örgütümüzün bağımsızlığına sahip çıkmak için 17 Nisan’da yapılacak seçimlere katılmaya, kamuoyunu ve basını konuya gerekli ilgiyi göstermeye çağırıyoruz. Çünkü meslek odaları toplumun nefesidir. Bu nefesi, nefes ortamlarını korumaya ihtiyacımız vardır. Ancak bu bağımsız meslek odalarının varlığıyla mümkündür.  Daha güçlü bir meslek odası olması için tüm meslektaşlarımızı yüksek katılımlı seçime davet ediyoruz" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Çiftçi desteklenmediği için 25 TL’ye domates yiyoruz”

SONRAKİ HABER

Sözmen ve Özyazanlar, Nihat Özdemir’in istifasını değerlendirdi: "Siyasi anlaşmazlıklar ayyuka çıktı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa