05 Nisan 2022 11:58

MHP, "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon var" diyen Baki Ersoy'u disipline sevk etti

MHP "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları yok sayamayız" diyen Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'u disipline sevk etti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Artan enflasyona dair açıklamalar yapan MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, disipline sevk edildi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan muzdarip olduğunu belirterek "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor. 'Dünyada pandemi var, böyle oldu; enerji krizi var, böyle oldu' demek yerine 'Biz önümüzdeki süreçte ne yaparız'… Bu bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 5 Nisan'da yaptığı açıklamada Baki Ersoy'un, "parti politikalarına aykırı açıklamalarından dolayı" tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

MHP MERKEZ DİSİPLİN KURULUNDAN AÇIKLAMA

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Öztürk, 6 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, "Halen Kayseri ili Kocasinan ilçesi teşkilatına kayıtlı partimiz üyesi ve Kayseri milletvekili olan Mustafa Baki Ersoy, tüzüğümüzün 78'inci maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ve 81'inci maddesi uyarınca tedbirli olarak, parti üyeliğinden 'kesin çıkarma cezası' ile tecziyesi için Merkez Disiplin Kurulumuza sevk edilmiş olup, parti üyesi hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sözmen ve Özyazanlar, Nihat Özdemir’in istifasını değerlendirdi: "Siyasi anlaşmazlıklar ayyuka çıktı"

SONRAKİ HABER

5 Nisan Avukatlar Günü'nde avukatların sorunları ve talepleri | Geniş Açı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa