07 Nisan 2022 11:23

EnerjiSA'da işten atmalara karşı eylemler sürüyor | Genel müdür yardımcısı görüşmeyi kabul etti

EnerjiSA’da işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçilerin eylemleri, 10. gününde devam etti. Başkent Elektrik genel müdür yardımcısının CHP’li milletvekilleriyle görüşmeyi kabul ettiği duyuruldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı Enerji-Sen üyeleri, başlattıkları eylemlerin 10. gününde EnerjiSA’da işten çıkarmalara karşı Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin işten çıkarılan işçilere işbaşı yaptırılmasını talep ederken, Başkent Elektrik genel müdür yardımcısının ise CHP’li milletvekilleriyle görüşmeyi kabul ettiği duyuruldu.

Başkent Elektrik Genel Merkezi önünde yapılan eylemde konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “Atılan işçi arkadaşlarımızın bir an önce, eve dönerken çocuklarına ekmek götürebileceği bir çalışma ortamının sağlanmasını istedik. İçeride her gün işçi arkadaşlarımıza sendika seçme özgürlüğünü engelleyen baskıların son bulmasını istedik. Bozkurt’ta sel olurken bizi gönderdiler. Hiç tereddüt etmedik, koşarak gittik. Isparta’ya bizi gönderdiklerinde ‘4 gün karanlıktaysa halkımız koşarak gideriz, soğuğa mahkum etmeyiz’ dedik. Buradaki atılan işçi arkadaşlarımızın hepsinin elinde EnerjiSA’nın verdiği teşekkür plaketleri var hizmetleri için.  Günde 16 saat çalıştılar arızayı gidermek için. Üzerinden en fazla 3 ay geçti. Döndüler dediler ki ‘Size uygun pozisyon bulamadık’. Bu hukuksuz uygulamaları kabul etmediğimizi bir kez daha dile getiriyoruz.  Evet, her gün eylem yapmaya devam ediyoruz. Bu mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Atılan işçi arkadaşlarımız işbaşı yapsın. İşten atmaların son bulduğuna dair bir açıklama yapılsın. Baskılar bir an önce son bulsun” dedi.

"VERMİŞ OLDUĞUNUZ SÖZÜ TUTUN"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) dünyanın birçok ülkesinden ülkemize gelen konfederasyonların genel başkanlarıyla bölge toplantısını yaparken dönemin Başbakanı Binali Yıldırım açık bir şekilde şu ifadeyi kullanmıştı: 'Türkiye’deki işçiler hiç korkmasın, sendikaya üye olsun. Biz onların yanındayız.’ Ancak bugün burada işçiler haksız yere, sadece anayasal haklarını kullandıkları ve Enerji-Sen’e üye oldukları için işten atıldılar. Buradan çağrı yapıyorum; Sayın Binali Yıldırım, dün konuşmuş olduğun, vermiş olduğun sözün arkasında dur. Buraya gel ve işten atılan işçilerle görüşerek bu sorunları çözebilmek için katkı sun” dedi.

"ÖZELLEŞTİRMENİN SONUCU"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “İşinden, aşından olan işçiler, akşam iftar sofrasına götürecek ekmek parasını nereden alacaklar? Bu işçileri açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiniz. Bu binada çalışan diğer emekçilere sesleniyorum: Dedik ki; ‘Enerjiyi özelleştirirseniz Isparta’da yaşananlar yaşanır.’ Özelleştirmenin sonucu Isparta’da yaşandı, burada yaşandı. Yapılması gereken çok nettir. İşten atılanların haksız yere atıldıkları sizin yazdığınız belgede var. ‘Sana uygun bir kadro bulamadık’ diyorlar. Günaydın. 16 yıldır çalışan işçiye uygun kadro nedir sence? Bize anlatsınlar. Haklı gerekçeleri varsa bize söylesinler. Haksızsa geri alsınlar” dedi.

Eylem sürerken Başkent Elektrik genel müdür yardımcısının CHP’li milletvekilleriyle görüşmeyi kabul ettiği duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisinin düzenlediği "Grev ve direnişler ışığında işçi hareketinin seyri" sempozyumu 16 Nisan’da

SONRAKİ HABER

AB, Ermenistan ve Azerbaycan’la barış görüşmelerini başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa