12 Nisan 2022 04:36
Son Güncellenme Tarihi: 12 Nisan 2022 18:33

Yazar Ergün Poyraz saldırıya uğradı, 6 kişi gözaltına alındı

Yazar Ergün Poyraz, Kuşadası'ndaki evinin önünde bir grubun saldırısına uğradı. Darbedilen Poyraz, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 6 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yazar Ergün Poyraz evinin önünde bir grubun saldırısına uğradı. Darbedilen Poyraz, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Ergenekon davasında 2007 yılında tutuklanan ve 6 yıl 9 ay Silivri Cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan yazar Ergün Poyraz, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Davutlar Mahallesi'ndeki evinin önünde bir grubun saldırısına uğradı.

Tekme ve yumruk darbeleriyle yaralanan Poyraz, ihbar üzerine gelen sağlık ekibi tarafından ambulansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kafatasında çatlak oluştuğu belirlenen Poyraz, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Ergün Poyraz'a yönelik saldırıile ilgili Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Şüpheli araç plakası, markası ve kayıtlı olduğu şirket tespit edilmiş, şüphelilerin tespiti ve yakalanması yönünde başlatılan çalışmalarda; olaya karıştığı tespit edilen otomobil Söke ilçesinde terk edilmiş vaziyette bulundu, olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan ikamet ve iş yeri aramalarında şüphelilere ait cep telefonları, dijital materyaller, ihale dokümanları ve farklı firmalara ait kaşeler ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor" denildi.

Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Şüpheliler arasında söz konusu inşaat şirketinin sahibi T.B., kardeşi Z.B. ve şoförü V.Ç.'nin de bulunduğu öğrenildi.

İHALELERE İLİŞKİN İHBAR MEKTUBUNUN ARDINDAN YAŞANDI

Ergün Poyraz'ın önceki gün Kuşadası Belediyesine ihalelelerle ilgilib bir ihbar mektubu gönderdiği, mektupta son 17 ihalenin 15'ini alan firmaya dair iddialar yer aldığı öne sürüldü. Saldırının bu mektup üzerine yaşanmış olabileği iddia edildi.

"SABAH DİLEKÇE VERDİK, AKŞAM OLAY OLDU"

Ergün Poyraz'ın eşi Perihan Poyraz, "Eşim Ergün, Kuşadası Belediyesi'nde Güvercin Masa'ya mıcır ihalesi ile ilgili bilgi için sabah dilekçe verdi. Akşam da bu olay oldu. AK Parti'yle ilgili de çok yazı yazdı ancak başına böyle bir olay gelmedi. Kendi partisinden zarar geldi. Kimse sahip çıkmadı" dedi.

"KOMŞULAR OLMASA EZECEKLERDİ"

Perihan Poyraz, "Evin önündeki park halindeki otomobilimize arkadan çarptılar. Eşim bunun üzerine aşağı indi. Ben de balkondan olup bitene bakıyordum. Eşim otomobilin arka tarafına bakmak için yöneldiğinde 3 kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Eşim yere düştü. Bunun üzerine bağırarak, aşağıya indim. 3 kişi otomobille, geri manevra yaparak üzerinden geçmeye çalıştı. Komşular olmasa ezeceklerdi. Eşim, şu an yoğun bakımda. Çok üzgünüz" dedi.

BASIN KONSEYİ SALDIRIYI KINADI

Basın Konseyi, Ergun Poyraz'a yönelik saldırıyı kınadı. Poyraz'a yönelik saldırı ve Kayseri'de yerel televizyon yayınına yönelik saldırı ile ilgili açıklamada şu ifadeler öne çıktı:

"Basın mensuplarını hedef alan ve gazeteci cinayetine kadar varan saldırılar, sorumluların gerekli önlemleri almamaları yüzünden  maalesef dozunu artırarak devam ediyor.

İki gün önce Kayseri’de yerel televizyon stüdyosunu basan 40- 50 kişilik zorbaların, canlı yayın konuğu ve sunucuya saldırıp hastanelik etmelerinin ardından şimdi de yazar Ergun Poyraz, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde evinin önünde şehir eşkıyasının hedefi oldu.

Ergun Poyraz’a yapılan saldırı ve bir televizyon stüdyosun basılması, her şeyden önce ifade ve basın özgürlüğünü hedef almıştır, asla kabul edilemez.

Bu iki olay da kaba kuvvetin, hukuksuzluğun, maganda kurallarının egemen kılınmasının bu ülkeye fayda sağlamayacağını artık anlamanın zamanının geldiğini bir kez daha göstermiştir.

Basın Konseyi olarak, yazar Ergun Poyraz’a yapılan saldırıyı ve Kayseri’de yerel televizyon stüdyosunun basılmasını şiddetle kınıyor; faillerin ve azmettirenlerin adalet önünde hak ettikleri cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

31 karede acı gerçek

SONRAKİ HABER

Kobane soruşturmasında 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 46 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa