13 Nisan 2022 12:22

Diyarbakır'da Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs mitingine çağrı yaptı

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs için çalışmalar hız kazandı. Diyarbakır'da, 1 Mayıs mitingi için oluşturulan tertip komitesi, 1 Mayıs’ta İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek miting için Diyarbakır Valiliğine başvuru yaptı.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın programına ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 Nolu Şubesinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamanın yapıldığı salona, "Bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz, birlikte 1 Mayıs'a" pankartı asıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Kamuran Taş, "Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor. Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuş" dedi.

1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge çağrı yapan Taş, “1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü ülkenin dört bir yanında gücümüzü ve coşkumuzu meydanlara taşıdığımız bir gün olacaktır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ilimizde de biz emek ve meslek örgütleri olarak 1 Mayıs’ı kutlayacağız. İrademizi iş yeri iş yeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceğimizi, meydanlarda tüm halkımızla omuz omuza olacağımızı ilan ediyor, emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da İstasyon Meydanı’nda yapacağımız mitinge çağırıyoruz" diye belirtti. (Diyarbakır/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

Antep’te polis, mahkeme kararını tanımadı, ekmek mücadelesi veren işçilere müdahale etti. İşçi, siyasetçi, öğrenci, muhalif belediye, basın… Herkes mengenede! Cezaevinde olanların sayısı cezaevi kapasitesini 90 bin aştı. Buna rağmen hükümet daha çok insanı daha uzun süre cezaevinde tutacak yargı paketi hazırladı. Yine de tepki cezalandırılarak durdurulamıyor!

90 bin fazla: 301 bin 397 kapasiteli cezaevinde 392 bin 456 kişi kalıyor.

32 adet: 11 cezaevi yapımı sürüyor, 21 yeni cezaevi projesi hazır.

Yüzde 700: 2002’de 49 bin 512 olan mahpus sayısı yüzde 700 arttı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et