13 Nisan 2022 11:40

İsveç'in haziranda NATO üyeliğine başvuracağı iddia edildi

Finlandiya Başbakanı Marin ülkesinin NATO üyeliğine başvuru kararının haftalar içinde belli olacağını söylerken, İsveç'in haziran ayında NATO üyeliğine başvuruda bulunacağını iddia edildi.

Fotoğraf: Jonathan Brinkhorst/Unsplash

Paylaş

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İsveç'in başkenti Stockholm'de NATO üyeliği konusunu görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmenin ardından ikili basın toplantısı düzenledi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuru kararının haftalar içinde belli olacağını söyledi. Marin, "Rusya komşumuz ve uzun bir sınırımız var. Ukrayna'da nasıl davrandıklarını görüyoruz. Elbette biz de buna göre hazırlıklar yapmalıyız" ifadelerini kullandı. 

İsveç Başbakanı Andersson ise Avrupa'da yeni bir güvenlik durumunun söz konusu olduğunu ve kendilerinin de bunu değerlendirerek yakında NATO üyeliği konusunda bir karara varacaklarını söyledi. Andersson, "Önümüzde farklı senaryolar var. Çok uzun sürmeden kapsamlı bir çalışma yapıp en iyi kararı vermeyi düşünüyoruz." dedi.

İsveç'in SVD gazetesi ise İsveç'in NATO üyeliği başvurusunun, 29-30 Haziran tarihlerinde İspanya'da yapılacak NATO ülkeleri toplantısında sunulacağını iddia etti. Andersson, daha önceki açıklamalarında İsveç'in kesinlikle NATO'ya katılmayacağını dile getirmişti.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna- Rusya savaşının başlamasından sonra yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı halinde Rusya'dan sorumlu adımlar gelecektir. Rusya bu karara misillemede bulunacaktır." ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Elon Musk'a, Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurduğu için dava açıldı

SONRAKİ HABER

HDP'li Züleyha Gülüm: Mahpsular insanlık dışı uygulamalara maruz kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa