13 Nisan 2022 18:49

Gaziantepspor işçileri tazminatları için oturma eylemi başlattı

Kulübün kapanmasının ardından işsiz kalan ve tazminatlarını alamayan Gaziantepspor işçilerinin mücadelesi sürüyor. İşçiler, kent merkezinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemi başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

2017’de kulübün kapanmasının ardından işsiz kalan ve tazminatlarını alamayan Gaziantepspor işçilerinin mücadelesi sürüyor.

Yaklaşık 5 milyon lira alacağı için dava açan 40 işçinin elinde mahkeme kararı olmasına rağmen, muhatap bulamadıkları için tazminatını alamıyor. Daha önce, belediye ve valilik önünde, kentin çeşitli yerlerinde eylemler yapan işçiler, vali ve belediye yetkilileriyle, AKP il başkanıyla, milletvekilleriyle görüşmesine rağmen herhangi bir sonuç elde edememişti. Geçtiğimiz ay, TBMM’ye de giden ve partilerin heyetleriyle görüşen işçiler, Antep’e döndükten sonra yetkililerle görüşmesini sürdürse de olumlu sonuç alamadı.

şçiler bugün, kent merkezinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda oturma eylemi başlattı. Mahkeme kararının uygulanmasını ve tazminatlarını isteyen işçiler, haklarını alana kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soylu: 19 bin 336 Suriyeli asayiş sorunları nedeniyle ülkeden çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 5 bin 529 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa