15 Nisan 2022 11:48

Bakan Nebati: Sorun ne? Enflasyon. Bizi üzüyor mu? Üzüyor

Samsun'da "İş Dünyası Buluşması"nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Sorun ne? Enflasyon. Bizi üzüyor mu? Üzüyor, sorun alanı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun'da "İş Dünyası Buluşması"nda konuştu. Ekonomik krizi görmezden gelmeye devam eden Nebati, "İş dünyasına sesleniyorum, işinizi büyütmüyor musunuz, işiniz iyi değil mi, ihracatta yarışa girmemiş misiniz? Kazanmıyor musunuz, çalışanlarınızla paylaşmıyor musunuz? Bütün bunlar varken yandık, bittik. Bu ülke yanmaz." ifadelerini kullandı.

Nebati'nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

"Milletimizi korkuya ve paniğe sevk eden çevrenin bir şeyi idrak etmesi lazım, hangi spekülatif hareketleri yaparsanız yapın, vatan-millet aşkımızı söndüremeyeceksiniz."

"Onların gözünde ekonomi bir takım grafik ve ezberlenmiş hazır olan formüllerdendir. Unuttukları bir şey var bunların yanında bir ekonominin ve paydaşlarının başta kendilerine olmak üzere kendilerine duyduğu güvendir, bir özgüven meselesidir. Özgüvenimizle istikrarlı duruşumuzla, yol ve yöntemleri bilişimizle bütün engelleri ve karamsarlık tablolarını yıkacak iradeye sahibiz Elhamdülillah"

"2020 yılında Türkiye Çin'den sonra büyüyen ülke oldu. Dünya ne oldu? Küçüldü. Dünya Bankası'ndan uluslararası kuruluşlara kadar Türkiye yüzde 3 büyüyecek, 4 büyüyecek diye başladılar. Ne oldu? Yüzde 11 büyüdü."

"İşsizlik patlayacak yüzde 14,15 olacak diyenler ne oldu? Son açıklanan veriyi biliyorsunuz yüzde 10,7'ye düştü."

"Bizim önümüzü kimse engelleyip kapayamaz. Petrol, enerji, gıda fiyatları almış başını gidiyor. Sonuç, dünyada Avrupa’da, ABD’de son 30 yılın 40 yılın, 70 yılın enflasyon oranıyla karşı karşıyalar. Televizyonlarda konuşuyorlar, yandık. Kapasite kullanım oranı yüzde 80'lerde, işsizlik 10.7. İhracatımız 235-236 milyar dolarlarda. İş dünyasına sesleniyorum, işinizi büyütmüyor musunuz, işiniz iyi değil mi, ihracatta yarışa girmemiş misiniz? Kazanmıyor musunuz, çalışanlarınızla paylaşmıyor musunuz? Bütün bunlar varken yandık, bittik. Bu ülke yanmaz."

"20 Aralık öncesinde yine aynı akıllılar çıkmıştı. Makro ekonomik göstergeler kurun bu noktalara gitmesini doğru bulmuyor. Vatandaşlarımız bunlara kulak vermeyin dedim. Diyenler zarar gördü. Diyenler kimdi aynı güruh. Kur stabil hale geldi, kontrolümüz altında. Tam bu ülkenin beklediği, öngörülebilir bir durumdayız. Çözüldü mü bu iş, çözüldü. "Sorun ne? Enflasyon. 2018'den beri döviz kurunun oynak olması, yükselmesi enflasyonla birleşince enflasyonun artmasına sebep oldu. Bizi üzüyor mu? Üzüyor, sorun alanı olarak görüyoruz"

"Sorunlara gözlerimizi kapayıp, halı altına süpürenlerden değiliz. Sorunlara karşı paydaşlarımızla nasıl çözüleceğine dair kafa yoruyoruz."

"Bu işin üstesinden geleceğiz. Allah'ın izniyle bu enflasyonun üstesinden gelecek de yine Türkiye'dir, yine biziz."

"İşsizliği inşallah tek haneye indireceğiz."

"Türk Lirası'na güvenin. TL'ye güveni yakalayan bir döneme girdik." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EA, FIFA 22 video oyunundan Rus takımlarını çıkardı

SONRAKİ HABER

Milyarlarca liralık servet transferi | Şirketlere yüzde 9 faizle 150 milyar TL kaynak aktarılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa