15 Nisan 2022 11:52

Milyarlarca liralık servet transferi | Şirketlere yüzde 9 faizle 150 milyar TL kaynak aktarılacak

AKP iktidarı, yüzde 61’i aşan enflasyona rağmen ihracat ve turizm patronlarına 150 milyar liralık ucuz kredi paketi açtı. Şirketlere sadece yüzde 9 faiz ile 150 milyar lira kaynak aktarılacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracata ve turizme dönük şirketlere yüzde 9 faiz ile 150 milyar liralık yeni kredi paketi açıldığını duyurdu.

 

 

Resmi enflasyonun yüzde 61 olduğu Türkiye’de hükümet, şirketlere ‘ucuz’ kredi verecek. KOBİ’ler için 250 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 1,5 milyar lira limiti olan kredi yüzde 9 faiz ile ödenecek. Kredinin 2 yılı ödemesiz, vadesi ile 3 ila 10 yıl arasında olacak.

İhracata yönelik üretim yapan şirketlere ayrılan kaynak 100 milyar lira olurken, turizme yönelik faaliyet gösteren şirketlere 50 milyar lira kaynak aktarılacak.

Ucuz kredi paketini değerlendiren Prof. Dr. Yalçın Karatepe, “Bakan Nebati, ‘Enflasyonun kat be kat altında faizle kredi veriyoruz’ diyor. Siz ona kredi deyin, biz bunun servet transferi olduğunu biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Nebati: Sorun ne? Enflasyon. Bizi üzüyor mu? Üzüyor

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım’ın çocukları yönetmelik değişikliğinden sonra zeytin işine girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa