16 Nisan 2022 11:33

İzmir Tabip Odası Genel Kurulunda ortak mücadele vurgusu yapıldı

İzmir Tabip Odası 2022-2024. Dönem Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda Kovid-19’un meslek hastalığı olması için verilen mücadeleler anlatılırken, ortak mücadele vurgu yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Tabip Odası 2022-2024. Dönem Olağan Genel kurulunu gerçekleştirdi. İzmir Tabip Odası genel kurulundaki konuşmalarda sağlıkta dönüşüm politikası, özlük ve ekonomik haklarına yapılan saldırılar ve Kovid-19’un meslek hastalığı olması için verilen mücadeleler anlatılırken, ortak mücadele vurgu yapıldı.

Demokratik Katılımcı Hekimler, Çağdaş Hekimler Grubu ve Hekim Güç Birliği olmak üzere üç listenin yarıştığı genel kurulun seçimleri yarın yapılacak.

İzmir Barosu Konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurula TTB Genel Merkez Sekreteri Vedat Bulut, İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Yaman Yamangil, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özaslan ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, pandemi döneminin doğru yönetilemediğini ve TTB başta olmak üzere tüm meslek örgütlerinin sürecin dışında bırakıldığını söyleyerek, toplum sağlığını önceleyen değil ekonomik kaygılarla siyasi bir sürecin yönetildiğini ifade etti. Çamlı, “Halkın sağlığı ve çalışan arkadaşlarımın hakları için mücadele verdik. Saklanan bütün gerçekleri engellemelere ve tahditlere rağmen paylaştık. Yönetilemeyen süreç sağlık emekçilerine yüklenmek istendi. 530 sağlık emekçinin bu süreçte kaybettik. Oda yönetiminiz bunlara ilişkin çalışmalar yaptı, eşit, adil bir çalışma ortamı için mücadele verdik” diye konuştu.

“EŞİT VE ULAŞILABİLİR BİR SAĞLIK İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Hekimlik özlük ve ekonomik hakları için Beyaz Yürüyüş, Beyaz G(ö)rev eylemeleri yaptıklarını, Kovid-19’un meslek hastalığı olması için yürüttükleri dava süreçlerini, özel sağlık kuruluşlarından işyeri hekimlerine, acilde çalışan hekimlerden emekli hekimlere kadar sorunları dile getirmek için anket çalışmalarını yürüttüklerini söyleyerek iki yıllık süreci özetleyen Çamlı, “Eşit, ulaşılabilir bir sağlık için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“SORUNLARIMIZA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Açılış konuşmasından sonra konutlara geçildi. TTB Genel Merkez Sekreteri Vedat Bulut, “Mesleğimizin onuru ve özlük haklarımız mücadelesinde İzmir Tabip Odası öndelik etti. Yeni aday olan arkadaşlarımız da onurlu mücadeleyi sürdüreceklerdir. Birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Sağlıkta şiddet ve Kovid-19’un meslek hastalığı olmamasının en önemli sorunlar olduğunu ifade eden Bulut, bu sorunlara karşı mücadele edeceklerini söyledi.   

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise genel kurulu selamlarken, İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Yaman Yamangil de diş hekimlerinin sorunlarına değinerek, “Zor günler bizleri bir araya getirdi. Bu birliktelikler kalıcı olacak” dedi.

“BİRLİKTE YÜRÜMEYE VE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek, “Bu süreçte meslek örgütleri olarak bir arada durmak değerli ve önemli bir şey. TTB bugün artık en güvenilir kurumlar arasındadır. Yurttaş artık TTB’nin verilerine bakıyor, ona inanıyor. Çünkü biliyor iktidar gerçekleri saklıyor. Tükeniyoruz, ölüyoruz, yönetemiyorsunuz derken de TTB haklıydı. Herkesin kafasını kuma gömdüğü, mücadele etmekten korktuğu bir dönemde bizler mücadeleden hiç kaçmadık. Bundan sonrada birlikte yürümeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İyi hekimlik ve halkın sağlık hakkı için ortak yürüttükleri mücadelenin önemine değinen SES İzmir Şube Eşbakanı Erkan Batmaz ise, “Bundan sonrada yan yana iyi hekimlik, sağlık emekçilerin hakları ve halkın sağlık hakkı için mücadelemiz sürecek” dedi.

(TÜMRAD-DER) İzmir Temsilcisi Ertuğrul Özaslan ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel yaptıkları konuşmalarda kısaca genel kurulu selamladı.

Konakların konuşmasından sonra faaliyet, denetleme ve bütçe raporları okunurken, raporlara ilişkin konuşmalara geçildi.

“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM SİSTEMİNE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

Genel kuruldu son olarak aday konuşmaları yapıldı. İlk olarak söz alan Demokratik Katılımcı Hekimler listesinden aday Süleyman Kaynak, iyi hekimliğin önemine değinerek konuşmasına başladı.

Emekli hekimlerden birinci basamakta çalışan hekimlere, ikinci basamakta 5 dakikada bir hasta bakımından üçüncü basamakta yaşanan hasta yoğunluğuyla birlikte hekimlerin yaşadığı sorunlara değinen Kaynak, birçok soruna karşı gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Öğrenci, asistan ve özel hastanelerde çalışan hekimlerin de sorunları anlatan Kaynak, sağlıkta dönüşüm sistemine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Sağlıkta şiddet sorununun önemli bir sorun olduğunu dile getiren Kaynak, sadece sağlıkta değil kadına yönelik şiddete karşıda toplum sağlığı için gerekeni yapacaklarını, özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi. Çevre kirliğine ve doğa katliamına da değinen Kaynak, tüm sorunlara karşı toplumla birlikte oda olarak mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı.

“AYDINLIK GÜNLER İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

Çağdaş Hekimler Grubu listesinden Elcil Kaya Biçer ise, tüm emek verenlere teşekkürler ederek, “Aydınlık güzel günler için birlikte mücadele etme dileğiyle” dedi.

Hekim Güç Birliği listesinden aday Çimen Olguner de, “Sorunlarımıza çözüm olmak için tüm hekimleri yarın oy atmaya davet ediyorum. Hepimiz için adil bir seçim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Genel kurul aday konuşmalarından sonra sona erdi. Üç listenin yarıştığı seçimler ise yarın Konak Salih İşgören İlkokulunda gerçekleştirilecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Takuhi Tovmasyan: En güzel bayram insanın doğduğu topraklarda kutlayabildiği

SONRAKİ HABER

Bursa’daki Oyak Renault bir kez daha üretime ara veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa