16 Nisan 2022 11:54

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Baki Ersoy, MHP'den istifa etti

"Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar milletin belini büküyor. Bunlar gerçek" dediği için kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Baki Ersoy, MHP'den istifa etti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy | Fotoğraf: DHA

Paylaş

"Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları yok sayamayız" sözlerinin ardından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, MHP'den istifa etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Ersoy, istifa kararını, "tartışmaların davasına ve partisine zarar verme ihtimaline" karşı aldığını söyledi.

Ersoy, “Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan muzdarip olduğunu belirterek "Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor. 'Dünyada pandemi var, böyle oldu; enerji krizi var, böyle oldu' demek yerine 'Biz önümüzdeki süreçte ne yaparız'… Bu bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 5 Nisan'da yaptığı açıklamada Baki Ersoy'un, "parti politikalarına aykırı açıklamalarından dolayı" tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini açıklamıştı.

MHP Merkez Disiplin Kurulu'ndan 6 Nisan'da yapılan açıklamada ise "Mustafa Baki Ersoy, tüzüğümüzün 78'inci maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ve 81'inci maddesi uyarınca tedbirli olarak, parti üyeliğinden 'kesin çıkarma cezası' ile tecziyesi için Merkez Disiplin Kurulumuza sevk edilmiş olup, parti üyesi hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır" denilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’daki Oyak Renault bir kez daha üretime ara veriyor

SONRAKİ HABER

İzmir’de “savaşa, yoksulluğa, güvencesizliğe ve işsizliğe karşı” ortak 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa