16 Nisan 2022 12:18

İzmir’de “savaşa, yoksulluğa, güvencesizliğe ve işsizliğe karşı” ortak 1 Mayıs

DİSK, Türk-İş, KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve TMMOB İzmir İKK'dan oluşan tertip komitesi, Savaşa, yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürüye, işsizliğe karşı” miting düzenleyecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de her yıl olduğu gibi bu yılda 1 Mayıs ortak kutlanacak. DİSK, Türk-İş, KESK, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan oluşan tertip komitesi, “Savaşa, yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürüye, işsizliğe karşı” Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenleyecek.

İşçilerin 1 Mayıs taleplerini ve hazırlıkları Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile konuştuk.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “Grev haklarımızın gasbedilmemesi, kod 29 ve performans gibi uygulamaların kaldırılması için alanlarda olacağız. Ayrıca kadın cinayetlerine ve savaşa da hayır diyerek sesimi yükselteceğiz. 1 Mayıs’ta emeğin sesini haykıracağız” dedi.

“TALEPLERİMİZİ HAYKIRMAK İÇİN GÜNDOĞDU MEYDANI’NDA OLACAĞIZ”

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik krizin işçi ve emekçileri giderek yoksullaştırdığını söyleyerek, “Taleplerimizi haykırmak için Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan birlikteliği sağlayarak Gündoğdu Meydanı'nda 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” dedi. 

1 Mayıs’ın Ramazan Bayramı arifesine denk gelmesinin kitleselliği etkilemeyeceğini ifade eden Sarı, “1 Mayıs'ın kitleselliğinin az olacağını ifade etseler de biz inanıyoruz ki yoksullar çığlığını, sesini Gündoğdu Meydanı'nda çok gür bir şekilde haykıracak. Bugün itibariyle sendikalarımız ve odalarımız, 1 Mayıs katılımcılarımız, bileşenlerimiz, sokak sokak alan alan, işçi havzası, 1 Mayıs bildirilerini afişlerini asarak 1 Mayıs'a en coşkulu kitlesiyle katılmanın mücadelesini bugün itibariyle başlatmış durumdadır. Herkesi Gündoğdu Meydanı'na bekliyorum. Bu yoksulluk sürecinde ‘yeter artık geçinemiyoruz’ diye başlattığımız bozuk düzende sağlam çark olmaz diyen DİSK’liler bu böyle gitmez bu düzeni değiştireceğiz diye alanlarda olacaktır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Baki Ersoy, MHP'den istifa etti

SONRAKİ HABER

İttifak tartışması sürüyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa