16 Nisan 2022 12:21

İttifak tartışması sürüyor 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, “Seçim Kanunu’yla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir” açıklamasının yankıları sürüyor.  

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, “Seçim Kanunu’yla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir” açıklamasının yankıları sürüyor.  

Temel Karamollaoğlu, önceki akşam Habertürk Televizyonunda programa katıldı. “Seçim Kanunu’yla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum” sözleriyle ilgili yeniden açıklama yapan Karamollaoğlu, “Bazı benzer yaklaşımlar, iddialar var dendiği için ben de elbette üçüncü bir ittifak bu ittifakın içinde olabilir. Yoksa bu ittifak bozulacak, farklı bir yapıya kavuşacak, öyle bir lafım olmadı. Altılı masa aslında Türkiye’de muhalefetin ciddi bir adımı sayılmalıdır” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gündemdeki konulara dair T24’e konuştu. Karamollaoğlu’nun “Üçüncü ittifak olabilir” sözlerini değerlendiren Babacan, “Geçen yıl üçüncü ittifak teklifi gelmişti sıcak bakmadık” dedi. Babacan, “Altılı masada otururken başka alternatifi konuşmayı etik bulmayız. Altılı masanın tartışması doğal ama güven sarsıcı olmamalı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı Karar TV programında Karamollaoğlu’nun “Üçüncü ittifak olabilir” sözlerini Karar TV’de öğrendiğini belirterek, “Saygı duyacağız. Ayın 24’ünde toplanacağız. Benim şahsi görüşüm oturulup konuşulur ve liderler karar verirler” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de “savaşa, yoksulluğa, güvencesizliğe ve işsizliğe karşı” ortak 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Hakkari Derecik'te sınır hattında bir genç yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa