16 Nisan 2022 14:01

TükoDer İzmir Şubesi: İnsanca yaşamak istiyoruz

"Geçinemiyoruz, tükeniyoruz, insanca yaşamak istiyoruz" diyen TükoDer İzmir Şubesi basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TükoDer İzmir Şubesi, "Geçinemiyoruz, tükeniyoruz, insanca yaşamak istiyoruz" diyerek Konak'taki SGK binası önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamaya TükoDer Genel Başkanı, Tüm Emekliler Sendikası ve Emekli-Sen de katıldı. 

“Zamlara hayır”, “Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri çekilsin”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atan yurttaşlar adına açıklamayı TükoDer İzmir Şubesi Yönetimi Kurulu üyesi İrfan Çevik okudu.

Çevik, “Asgari ücretli açlığa, emekli ölüme mahkum edilmiştir. Tüketici kiraları, faturaları ödeyemez, sağlıklı gıdaya ulaşamaz, pazara çıkamaz olmuştur. Marketlerden gramla alışveriş yapmaya başlamıştır. Ulaşıma gelen zamlar ise vatandaşı evde hapis olma durumuna getirmiştir. Mutfak yanıyor, vatandaş tükeniyor, aç ve yoksul sayısı her gün yükseliyor. Tüketici tüketemeden tükeniyor" dedi. 

"TÜKETİCİYİZ AMA TÜKENMEK İSTEMİYORUZ"

"Savaşın, dövizin ve dünyadaki krizlerin faturasını ödemek istemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz" diyerek sözlerine devam eden Çevik talepleri şöyle sıraladı: 

  • Krizin faturasının halkın sırtına yıkılmasından vazgeçilsin.
  • Vatandaşın gündeminden açlık ve yoksulluk sorunu çıkarılmalıdır. 
  • Zamlara bir son verilsin, yapılan zamlar geri alınmalıdır.
  • Açlıkla, yoksullukla yaşam mücadelesi verenler için ücret ve maaşlar güncellenmeli, insanca yaşam sınırı olan yoksulluk sınırı seviyesine getirilmelidir.
  • Ulaşımda ücretler aşağıya çekilmelidir, bunun için; ulaşım hizmetlerinde kullanılan akaryakıtlarda ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır.
  • Tek asgari ücretli çalışan ailelere kira yardımı yapılmalıdır.

Açıklamada konuşan TükoDer Genel Başkanı Aziz Koçal ise "Tüketiciyiz ama tükenmek istemiyoruz. Bu halk cebinde gerçek enflasyonu hissediyor ve yaşam kavgası vermeye çalışıyor. Taleplerimiz karşılansın" dedi. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Pınar Gültekin'in babası: Erdoğan’ın samimiyetini uygulamada göreceğiz

SONRAKİ HABER

Barış Atay: Hedefimiz toplumsal muhalefeti yükseltmek, halkın iktidarını kurmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa