20 Nisan 2022 06:33

Dedeoğulları davası | Koruma polisleri failin ailesine tarlada yardım ederek, karşılığında sebze-meyve almış

Dedeoğulları ailesine yönelik saldırının ardından Keleş ailesine tahsis edilen koruma polislerinin, aileye tarlada yardım ederek, karşılığında sebze-meyve aldığı ortaya çıktı.

Ekran Alıntısı: Dedeoğulları ailesinin Mehmet Altun tarafından katledildiği anı gösteren kamera kaydı/DHA

Paylaş

Berivan KUTLU

Dedeoğulları ailesine ilişkin saldırıda tutuklu bulunan Ali Keleş’in (Veli Keleş’in oğlu), cezaevinde yaptığı telefon kayıtları ve kapalı görüşme kayıtları Dedeoğulları Katliamı Davası dosyasına girdi. Ali Keleş’in ailesiyle yaptığı görüşmelerde, polisin aileyle kurduğu yakın ilişki, Dedeoğulları ailesine ve avukatlarına ilişkin beyanları dikkat çekti. Dedeoğulları ailesi, kendilerine yönelik gerçekleşen 12 Mayıs 2021 saldırısının ardından polis koruması talep etmiş, ancak reddedilmişti. 30 Temmuz 2021’de gerçekleşen katliamın ardından fail ailelere hemen koruma polisi tahsis edilmişti. Avukatlar, dava duruşmalarında devletin Dedeoğulları ailesini korumadığına dikkat çekti.

FAİLE YARDIM EDİP SEBZE-MEYVE ALMIŞLAR

Ali Keleş’in tutuklu bulunduğu Afyonkarahisar 2 Nolu T tipi Cezaevi’nde yaptığı konuşmalar dava dosyasına konuldu. Görüşmelerde dikkat çeken unsurlar ise fail aile ve koruma polislerin ilişkisi oldu. Konuşma kayıtlarına göre, koruma polisleri failin ailesine tarlada yardım ederek, karşılığında sebze-meyve aldı.

“KOVA ÇEKERLER, ÇOCUĞA BAKARLAR”

Ali Keleş ve annesi Fadimana Keleş arasındaki 3 Eylül ve 20 Ağustos 2021’de gerçekleşen telefon görüşmelerinde, Fadimana Keleş, koruma polislerinin tarlada kovaları taşımaya yardım ettiğini ve çocuklarına baktığını söyledi. 3 Eylül 2021 tarihli söz konusu telefon konuşmasının ilgili bölümleri ise şöyle:

Ali Keleş: Polisler gitti mi?

Fadimana Keleş: Yo guzum polisler evin önünde bekler işte kapının önünde bizimle tarlaya giderler ekip oldu mu iki kişi gelir başka araba ile bizimle gider. Ekip olmadı mı araba gider evin önünde kalırlar. Bir iki sebze toplarız. Eee iyiyiz. Allaha şükür anam nögürelim.”

20 Ağustos 2021 görüşmesi:

Ali Keleş (Veli Keleş’in oğlu): Polisler duruyor hala?

Fadimana Keleş: Duruyor duruyor, polisler bizimle geliyor, bizimle gidiyor.

Ali Keleş: İkisi de? Kaç polis var?

Fadimana Keleş: Evin yanındakiler evde durur buradakiler burada durur. Evin yanında bir ekip bekler bir polis arabada. Çağırdığımızda da onlar çağırıveriyor, onlar tarlaya gidecek deyi aynı araba bir polis daha geliyor.

Ali Keleş: İyi, arabada oturup duruyorlar ha?

Fadimana Keleş: Valla yardım eder kova çeker yer. Gölgede filitrenin yanındalar bizde şeydeyiz çadırda ekmek yeriz. Gayri yardım eder çocuğa bakar. Bazı kova çekerler dün filan kova çektiler, domates yerler.

“ADAMLARIN YEVMİYESİNİ KATIVERİYOR MUSUN?​”

Ali Keleş, polislerin yardım etmesi üzerine annesinin polislere yevmiye verip vermediğini sorması üzerine Fadimana Keleş şöyle yanıt verdi: “Ederim, ederim, çok da katıveriyorum, evdekilere de buradakilere de katarım karpuz filan.”

 ZEHRA ALTUN’UN İFADESİNE TEPKİLİLER!

Ali Keleş ve eşi Sultan Keleş arasında 24 Ağustos 2021’de gerçekleşen kapalı görüş kayıtlarına göre, avukatların Türkiye’yi karıştırmaya çalıştığını iddia etti.

‘CANI SIKILAN’ VELİ KELEŞ’İN KOĞUŞU DEĞİŞTİRİLDİ

Ali Keleş ve kardeşi Ayşe Keleş arasında 3 Kasım 2021’de gerçekleşen kapalı görüş kayıtlarına göre Veli Keleş (Ali Keleş’in Babası) cezaevi yönetimine “Canım sıkılıyor dediği için” koğuşu değiştirildi.

 “SUÇU ÜSTLENDİĞİNİZ İÇİN CEZA ALACAKSINIZ”

Ali ve Sultan Keleş arasında 12 Kasım 2021’de gerçekleşen telefon görüşmesinde Sultan Keleş, eşinin suçu üstlendiğini itiraf etti. Eşler arasındaki konuşma ise kayıtlara şöyle yansıdı:

Sultan Keleş: Baban geliyor kesin ceza alacaklar diyor.

Ali Keleş: Ne diyor

Sultan Keleş: Hani suçu üstlendiğiniz için

Ali Keleş: Eee

Sultan Keleş: Kesin diyor ceza alacaklar diyor. Bu sefer içime bir kuşku düşüyor.

Ali Keleş: Yok sıkıntı yapma.

YATARIN 5 YILDAN AZ

Sultan Keleş: Ya biliyorum işte Ocağın on dördünde mahkemeymiş.

Ali Keleş: Tamam en geç o zamana çıkarım sen şey yapma.

Sultan Keleş: Valla yapma diyon da korkuyorum.

Ali Keleş: Ya en son ben şimdi beni burda verse on iki hafta verse ondan indirim mindirim beş altı seneye düşer yatım şeyini kurtarır yani.

Sultan Keleş: Beş senenin altında yatarı varmış beş seneden az.

Ali Keleş: Yatarı değil beş sene ceza verdi mi onun yatarı az bir şey çıkarım.” (Konya/MA)

ÖNCEKİ HABER

Besiciliğin özeti: Hayvanlarımız bir deri bir kemik kaldı, bakamıyoruz

SONRAKİ HABER

Bilim Kurulu toplantısı ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa