Deprem toplanma alanımız spor kulübüne mi veriliyor?

Çiğli Maltepe Mahallesi’nde belediye tarafından ağaçların kesilmesine tepki gösteren mahalleli, alanın Maltepe Spor Kulübüne tahsis edildiğini iddia etti.

21 Nisan 2022 00:22
Paylaş

Aliye CEYLAN
İzmir

İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Maltepe Mahallesi’nde bulunan yeşil alanda yaklaşık 10 gün önce belediye ekipleri tarafından ağaçlar sökülüp alanın bir kısmı tasfiye edildi. Afet ve acil durum toplanma alanı tabelasının olduğu ve imarda oyun alanı olarak geçen bölgedeki değişiklik hakkında, mahalleli bilgilendirilmedi.

Alandaki çalışmayı fark edip bilgi almak istediklerinde, kendilerine herkesin kullanımına açık saha yapılacağının söylendiğini belirten mahalleli, iş makinelerinin başında Maltepe Spor Kulübü Başkanının olmasından endişe duyduklarını söylediler. Çünkü alanın Maltepe Spor Kulübüne tahsis edilmek üzere yapıldığı iddiaları var. 

"HALKA AİT YEŞİL ALAN RANT İÇİN VERİLİYOR"

Çalışmanın başladığı gün ağaçların kesimine müdahale ettiklerinde tehdit edildikleri anlatan Ali Taşdelen, “Bize hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Bize bir belge verin dediğimizde kimseden hiçbir cevap alamadık. Belediyeden başkana kadar bir çok kişiye ulaşmak istedik ancak muhatap bulamadık. İşin başında neden belediyeden bir görevli yoktu da Maltepe Spor Kulübü Başkanı ve görevlileri var. Bir anda gelip çalışmaya başladılar. Belli ki acilen karar alınıp başlanan bir iş. Ortada ne olduğu bilinmiyor. Bir yandan İzmir Büyükşehir’in araçları da geliyor. Onların da bilgileri var demek ki” diye konuştu. “Belediye gerçekten böyle bir iş yapacaksa alkış tutalım ama kimsenin bilgisi yok” diyen Taşdelen, “Halka ait olan yeşil alanı belli ki bir rant işine çevirip birilerine peşkeş çekiyorlar” dedi.

"NEFES ALACAĞIMIZ YERLER KALMADI"

Olaydan rahatsız olan bir başka mahalleli Ayfer Yaşkaya ise, “Burası yeşil alan ve afet toplanma alanı tabelasını kendileri diktiler. 20 yıllık ağaçları buraya belediye kendisi dikti zamanında. Bize hiçbir açıklama yapmadan birden dozerlerle, kepçelerle geldiler. Sonra Ali arkadaşımız durumu fark edip müdahale etti. ‘Ağaçları neden söküyorsunuz, burada ne yapıyorsunuz’ diye sorduğunda Park ve Bahçeler Müdürü, Ali Bey’e hakaretler etti. O sırada Maltepe Mahalle Muhtarımız Ali Bey’in üzerine yürüdü. Tekme tokat vurmaya çalıştı araya birileri girdi” diyerek yaşananları anlattı.

Alana ne spor kulübü, ne saha istemediğini, yeşil alan olarak kalmasını istediğini söyleyen Yaşkaya, “Doğru düzgün deprem toplanma alanlarımız zaten kalmadı. Ülkenin her yeri bina yığını, habersizce yapılan hukuksuz işlerle dolu. Nefes alacağımız yerler kalmadı zaten” diye ekledi.

BELEDİYE İDDİALARI YALANLADI

Alanın spor kulübüne tahsis edileceği iddialarını sormak üzerine Çiğli Belediyesi Fen İşleri Müdürüne ulaştık. Böyle bir durumun söz konusu olmadığını, belediye tarafından herkesin kullanabileceği açık spor sahası yapılıp etrafın tekrar yeşillendirileceğini ve bunun depremde toplanmaya engel olmayacağını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Güngör Aslan cinayeti davası avukatı: Yargı dosyanın Avukat Ersin Kurt’un ötesine geçmesini istemiyor

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencileri 1 Mayıs’a hazırlanıyor: İşçi ve emekçilerle sorunlarımız ortak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa