20 Nisan 2022 11:41

Gazeteci Haskoloğlu’nun tutuklanması sonrası AKP’de "Ak trol" gerilimi

Cumhur Frankfurt adlı "Ak Trol" tarafından hedef alınan TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğunu, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor…

Mustafa Şentop | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Twitter'da AKP'ye yakınlığıyla bilinen "Cumhur Frankfurt" isimli bir hesapla tartışan TBMM Başkanı Şentop, "Uzun zamandır kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Bu konuyu kapatmayacağım" dedi. Söz konusu hesap, Şentop'u etiketleyerek "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” diye yazmış, Şentop da “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” demişti. 'Ak trol' hesabın Şentop'a yönelik paylaşımının nedeninin, Şentop'un tutuklanan Gazeteci İbrahim Haskaloğlu ile görüşmesine dair fotoğrafın sosyal medyaya yansıması olduğu düşünülüyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'nin kuruluşunun 102'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve 1 hafta sürecek "Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi" etkinliğinin açılışında konuştu.

"KAYIT DIŞI SİYASETLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Şentop, sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şentop, dün akşam AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cumhur Frankfurt isimli hesabın kendisini hedef almasıyla ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Uzun zamandır kayıt dışı siyasetle mücadele ediyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz. Siyasetin içinde olmayıp, dışarıdan yön vermeye çalışanları, daha önce devletin çeşitli kademelerinde, sivil-askeri bürokrasi başka yerlerde de olabilir, bunu doğru bulmuyoruz, hep bununla mücadele ettik. Ankara küçük yer; kimin kimin adamı olduğunu, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor.”

“BU KONUYU KAPATMAYACAĞIM”

Şentop, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa usulüyle, bizim siyasi geleneğimizin ahlakına uygun yapmalı. Burada aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak, bazı yerlere cevap yetiştirerek kendilerince bir güç elde ettiğini düşünenler daha sonra bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar. Kimsenin buna müsaade etmemesi lazım."

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İbrahim Haskaloğlu, devlet kurumlarındaki verilerin çalındığı iddialarını paylaşmasının ardından gözaltına alınmış ve “Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirdiği" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haskaloğlu, gözaltına alınmadan önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile makamında görüşmüş, sosyal medyada görüşmeye dair fotoğraflar paylaşılmıştı.

Haskaloğlu'nun gözaltısı sonrası, Twitter'da 300 bin kişiden fazla takipçiye sahip olan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cumhur Frankfurt isimli kullanıcı, Şentop'u etiketleyerek "Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” diye yazdı. Tweet'e yanıt veren Şentop, "Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma" dedi.

Şentop sonrasında bir açıklama daha yaparak, "Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” ifadelerini kullandı.

Cumhur Frankfurt ardından tweetini sildi.

Şentop'un paylaşımda etiketlenmesinin sebebi olarak Haskoloğlu ile görüşmesi olarak düşünülüyor.

"PELİKAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ BENİ LİNÇ ETTİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Haskoloğlu, daha önce sosyal medyada “Pelikan terör örgütü üyeleri bir süredir beni linç ettirmeye çalışıyor ve hedef gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

Cumhur Frankfurt adlı hesabın da daha önce İdlib için düzenlediği "yardım kampanyasına" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan destek gelmişti.

Haskoloğlu ayrıca savcılığa verdiği ifadesinde, yaşadıklarını haberleştirmesinin sorun yaratıp yaratamayacağına dair İletişim Başkanlığı'yla görüştüğünü, yetkililerin kendisine olumsuz bir dönüş yapmadıklarını da söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'lu yurttaşlar sağlık hizmetlerinden şikayetçi | Konum İstanbul

SONRAKİ HABER

Mamaklı kadınlar: Canımıza tak etti, 1 Mayıs’a gideceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa