20 Nisan 2022 16:58
Son Güncellenme Tarihi: 21 Nisan 2022 08:44

Avrupa Konseyi Başkanı Michel, Ukrayna'da Zelenski'yi ziyaret etti

Avrupa Konseyi Başkanı Michel, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

Charles Michel (önde) | Fotoğraf: Kremlin.ru/Wikimedia Commons(CC BY 4.0)

Paylaş

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 56’ncı gününde Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü.

Zelenskiy, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel bugün Kiev’de. Rusya’ya yönelik yaptırımlar, devletimizin savunma ve mali desteği ile AB kriterlerine uygunluk anketine verilen cevaplar tartışıldı. Halkla anlamlı buluşma ve dayanışma için teşekkürler” dedi.

Zelenskiy, yayınladığı video mesajında, Ukrayna'yı ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile kapsamlı ve verimli görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

Zelenskiy, bugüne kadar 934 yerleşim birimini Rus ordusundan kurtardıklarını ve bu bölgelerde hayatın giderek normale döndüğünü bildirdi. Michel ile Ukrayna'ya sağlanacak yardımları, ülkenin AB'ye üyelik sürecini müzakere ettiklerini ifade eden Zelenskiy, savaş sonrasında Ukrayna'nın yeniden inşası için atılacak adımları da ele aldıklarını kaydetti.

Zelenskiy, "934 yerleşim birimi kurtarıldı. Bunlardan 435'inde polis, 431'de yerel yönetimler çalışmalarına başladı. İnsanların tıbbi ve eğitim hizmetlerine, sosyal koruma kuruluşlarına erişimini kademeli olarak geri getiriyoruz. Karayolu iletişimini, elektrik, gaz ve su tedarikini eski haline getiriyoruz." bilgisini verdi.

Zelenskiy, kurtarılan bölgelerde Rus ordusunun döşediği mayınlar ve patlamamış mühimmatın büyük tehlike oluşturduğunu, bunları etkisiz hale getirmenin çok zaman ve çaba gerektirdiğini kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de 8 Nisan’da Kiev’i ziyaret etmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Türk Tabipleri Birliği: Salgın, Sağlık Bakanı ‘bitti’ dediğinde bitmiyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 668 yeni vaka, 18 can kaybı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa