21 Nisan 2022 06:18
Son Güncellenme Tarihi: 21 Nisan 2022 15:00

Rusya, Mariupol'u ele geçirdi | Ukrayna: Mariupol için koşulsuz müzakereye hazırız

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da uzun zamandır kuşatma altında olan Mariupol’un ele geçirildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Andre Luis Alves/AA

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'un ele geçirildiğini duyurdu. Zelenskiy’nin danışmanı Mihaylo Podolyak Mariupol’daki duruma yönelik koşulsuz olarak Rusya ile müzakereye hazır oldukları açıklaması yaptı.

Rus Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Mariupol’un alındığını iletti. Reuters’in haberine göre, Savunma Bakanı Şoygu, şehirden 142 binden fazla sivilin tahliye edildiğini de ekledi. 

Şoygu, Putin'e Mariupol'deki Azovstol çelik imalat tesisinde hâlâ yaklaşık 2 bin Ukraynalı asker olduğunu söyledi. Putin, imalat tesisinden ayrılan Ukraynalı askerlerin öldürülmeyeceğini, saygılı bir muamele göreceklerini garanti ettiğini söyledi.

PODOLYAK: MARIUPOL’A YÖNELİK KOŞULSUZ MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Mariupol’daki duruma yönelik koşulsuz olarak Rusya ile müzakereye hazır olduklarını belirtti. Podolyak gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evet, Herhangi bir koşul olmadan, Mariupol’da ‘özel bir müzakere turu’ düzenlemeye hazırız. Bire bir ya da 2’ye 2 formatında. Adamlarımızı, Azak’ı, orduyu, sivilleri, çocukları, hayatta olanları, yaralıları, herkesi kurtarmak için” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Azovstal demir çelik fabrikası haricinde Mariupol kentinin kontrolünün tamamen sağlandığını ve Rus ordusunun fabrikaya yönelik saldırıya hazır olduğunu Putin’e bildirdiği ifade edildi. Putin’in Şoygu’yu tebrik ederek, Azovstal demir çelik fabrikasına herhangi bir saldırı düzenlenmemesini ancak tam abluka altına alınmasını emrettiği kaydedildi.

Ukrayna'nın Mariupol kenti, uzun zamandır kuşatma altındaydı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kuşadası’nda Yunanistan tarafından geri itilen 36 mülteciden 1'inin cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Kartal'da "Her Çocuk Düş Kurar" sergisi açıldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa