26 Nisan 2022 07:35
Son Güncellenme Tarihi: 26 Nisan 2022 12:32

Sık sık yargıyı hedef alan Bahçeli, Gezi davası için "yargı kararına saygı" istedi

Devlet Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında "Güçlendirilmiş parlamenter sistem masalıyla avunuyorlar" sözleriyle millet ittifakını hedef aldı.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yine muhalefeti hedef aldı. Genel başkanları üçüncü kez bir araya gelen altı partiyle ilgili "toplanıp toplanıp dağılıyorlar" diyen Bahçeli, "Güçlendirilmiş parlamenter sistem masalıyla avunuyorlar" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, ayrıca1915'te yaşananlarla ilgili kanun teklifi veren HDP Milletvekili Garo Paylan'ı hedef gösterdi.

Sık sık yargıyı hedef alan, yargıya dair hedef göstermelerini "AYM kapatılsın" diyecek kadar yükselten Bahçeli, Gezi davası kararı hakkındaki söylemi dikkat çekti. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, Gezi davasında alınan kararların sorulması üzerine "Yargı kararına saygı" istedi.

"Milletin bekası", "dış güçler", "terör" gibi alışılageldik konularda bilindik söylemlerini sürdüren Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ZAP BÖLGESİNDEKİ ASKERİ OPERASYON

"Dün işgalciler denize süpürülmüştü, bugün ise teröristler bulundukları her yerde gömülmektedir. Türk milleti terörün belini kıracaktır, teröristler döktükleri şehit kanlarında çırpına çırpına boğulacaklardır. Bu meselenin başka yolu, seçeceği yoktur. Türkiye’ye silah çekenler, pusu kuranlar, sınır güvenliğimizi ihlal edenler, insanımıza ve topraklarımıza musallat olanlar doğduklarına bin pişman olacakları gibi bedelini de çok ağır şekilde ödeyeceklerdir."

"Terörün kaçacağı yer kalmamıştır. Operasyon yapılmayan tek bölge de Zap bölgesi kalmıştı. İşte Pençe-Kilit harekâtıyla bu bölgede hamdolsun bayram temizliği yapılmaktadır. PKK-YPG için emniyetli hiçbir yer yoktur. Bölücü terör örgütü psikolojik yıkım içindedir. Terör barınakları yerle bir edilmiştir. Terör örgütlerinin kafasına pençe darbeleri indirilmiş, sınırlarımız yılanlara, çiyanlara karşı kilitlenmiştir. Allah nazarlardan saklasın TSK destan yazmaktadır. Kanlı örgüt, saldırı ve toplu eylem yapabilme kabiliyetini yitirmiş, can çekişmeye başlamıştır."

MİLLET İTTİFAKINI HEDEF ALDI: "TOPLANIP TOPLANIP DAĞILIYORLAR"

"Türkiye olağanüstü bir süreçten geçerken, zillet ittifakının en küçük bir destek mesajı paylaşan gördünüz mü? Zillet ittifakı iyice yoldan çıkmış, istikametini şaşırmıştır. 6+1 formatında 3. kez toplanan partilerin ortak açıklamasının Türkiye'nin anlayışla bağdaşan bir yanı var mıdır? Tarihsel emanetlerimize bağlılık zillet ittifakı açısından söz konusu mudur? Zillet ittifakı Türk milletinin ekmeğini yese de gavurun kılıcını sallamaktan rahatsızlık duymuyor. Kimin adına siyaset yaptıklarını bilmeyen yok. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Her biri kendine yontuyor. Birbirine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar, dedikodu yapıyorlar, sonra dönüp birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar. Bunların dilinde şehitlerimize rahmet yok, teröristlere tepki yok, gelecekle ilgili umut yok, yüzlerinde meymenet yok. Zillet ittifakının müşahidi yabancı ülkelerin Türkiye'deki sefirleridir. Zillet ittifakı Türkiye'nin tarafında değildir, yol haritaları muğlaktır. Zillet ittifakının tarafı Türk milletinin önüne konulmuş takozdur."

KILIÇDAROĞLU'NUN KESİLEN ELEKTRİĞİ

"CHP Genel Başkanı ise hangi provokasyonu servis edeceğini şaşırmış durumdadır. Kılıçdaroğlu'nun beklendiği üzere elektriği kesilmiştir. Elbette olacağı buydu, şahsen uyarmıştım. Hatta Kılıçdaroğlu'na bütün il teşkilatlarımızın birer kandil göndermesini söylemiştim. Nasıl olsa Kandil'e ümit bağlamıştı, biz de ışık saçan kandili adrese teslim etmiştik. Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı karanlıktır, kumpastır. Bazı siyasi odaklar da faturayı ödemek için sıraya giriyor. Bunların hepsi aynı torbadan çıkmış gibidir. Kılıçdaroğlu'nun faturasıyla ilgili iddiası kuyruklu yalandır. Kılıçdaroğlu fellik fellik karanlıkları dolaşırken kimse unutmasın ki Türkiye'nin varlık ışığını söndürmeye asla güç yettiremeyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu bilmelisin ki Türkiye'yi karanlığa boğamayacaksın. Türkiye'yi karanlığa boğamayacaksın, bu aziz vatanı peşkeş çekemeyeceksin. Ortak açıklamaları da başlarına külah diye geçirilicektir."

GARO PAYLAN'IN TEKLİFİ

"23 Nisan'ın bir gün öncesinde TBMM'de HDP'li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde sözde Ermeni soykırımının tanınması istenmiştir. TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM'de yer alması hepimiz adına zuldür. Bu kokuşmuş milletvekilinin kimlerle dayanışma içinde yer aldığı ortadadır. TBMM, gözümüzün içine baka baka Türk milletine soykırımcı diyenlerin barınacağı bir mekan asla değildir. 1915 olaylarının içyüzünü, perde arkasını saptırmak bir defa tarih suçudur, Türk milletine saygısızlıktır. Bu sözde soykırımı tanıyan varsa yeri ve adresi TBMM olamaz, olmamalıdır. HDP'li bölücü milletvekilinin teklifine CHP'de sadece 'herkes kendi işine baksın' gibi bir eleştiri gelmiştir. Bu sadece hadsizlik değildir. Bize göre şerefsizliğin daniskasıdır."

"CHP'li bir vekil de sözde soykırımın peşine takılmıştır. Fakat CHP'den hiçbir açıklama gelmemiştir. Sayın Kılıçdaroğlu elektrikle ilgili konuştuğun gibi sözde soykırım iddialarıyla ilgili ne zaman konuşacaksın? Soruyorum sana, sözde soykırıma karşı mısın değil misin?"

GEZİ DAVASI KARARINA "SAYGI" İSTEDİ

Öte yandan Devlet Bahçeli'nin Gez Davası kararıyla ilgili söyledikleri dikkat çekti. Sık sık yargıyı hedef alan, yargıya dair hedef göstermelerini "AYM kapatılsın" diyecek kadar yükselten Bahçeli, Gezi davasında alınan kararlar sorulduğunda "yargı kararına saygı" istedi.

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Osman Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, Mücella Yapıcı ve diğer yargılananların 18 yıl hapisle cezalandırılması ile ilgili yöneltilen soruya, "Yargı kararına saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararıyla saygılı olarak her şeyi artık kabullenmek durumunda olmalıdır" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de Düş Yolcuları Gençlik ve Kültür Evi'ne polis baskını: 8 gözaltı

SONRAKİ HABER

Iğdır’ın yüksek işsizlik oranı Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa