28 Nisan 2022 12:09
/
Güncelleme: 15:12

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri: Ekmeğimiz, geleceğimiz ve haklarımız için 1 Mayıs’ta Anıtpark’tayız

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, kentte gerçekleştirecekleri 1 Mayıs mitingine çağrı yaptı, "Ekmeğimiz, geleceğimiz ve haklarımız için 1 Mayıs’ta Anıtpark’tayız" dedi.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri: Ekmeğimiz, geleceğimiz ve haklarımız için 1 Mayıs’ta Anıtpark’tayız

Fotoğraf: Evrensel

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmit Anıtpark’ta gerçekleştirilecek 1 Mayıs mitingi öncesi yürüyüş yolunda bildiri dağıtımı ve ardından İnsan Hakları Parkı’nda açıklama gerçekleştirdi.

1 mayıs broşürü dağıtan insanlar

Fotoğraf: Evrensel

DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük’ ün okuduğu açıklamada “Biz işçiler, gençler, emekçiler, kadınlar tüm sömürülenler yoksullaşanlar ve ezilenler olarak bu düzeni değiştirmek ve 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var. Türkiye’nin kilometre başına en fazla emekçiyi barındıran kenti kuşkusuz ilimiz Kocaeli’dir. 15-16 Haziran Direnişi’ni yaratan, halklarımızın tüm zenginliklerini içinde barındıran Kocaeli kendisine yakışır coşku ve disiplin içinde 1 Mayıs mitingini gerçekleştirecektir. Tertip komitemizi oluşturan DİSK, TMMOB, KESK, TTB’ nin yanı sıra Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri’ni oluşturan siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, dernekler, ve kadın örgütleri ile güçlü ve canlı bir çalışma sürdürdük” dedi.

Küçük, 1 Mayıs’ın güçlü geçmesi gerektiğini vurgulayarak “Biliyoruz ki 1 Mayıs zayıf geçerse ülke emekçilerini daha karanlık bir tablo bekleyecek. Coşkusuz geçerse demokrasi hak ve özgürlükler daha fazla tahrip olacak. Bu nedenle gerçek toplu sözleşme, güvenceli çalışma yaşamı, onurlu ücret ve demokratik Türkiye için 1 Mayıs alanından güçlü bir ses vereceğiz. Emekten, barıştan, eşitlik ve özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs günü saat 12.00’da Doğu Kışla Parkı’ndan başlatacağımız yürüyüşe ve ardından Anıtpark’ta gerçekleştireceğimiz mitingimize bekliyoruz dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et