03 Mayıs 2022 10:46

Karayazı’da Kürtçe tabela önünde hakaret içerikli hareket tepki çekti, soruşturma başlatıldı

Karayazı ilçesinin girişindeki Kürtçe yazılı “Hûn bi xêr hatin” tabelasına yönelik hakaret içerikli paylaşım, tepkilere neden oldu.

Karayazı'daki sosyal medya paylaşımının ekran görüntüsü

Paylaş

Erzurum Karayazı ilçesinin girişindeki Kürtçe yazılı “Hûn bi xêr hatin” tabelasına yönelik ırkçı paylaşım, tepkilere neden oldu. 

Erzurum'un Karayazı ilçesindeki bir ilkokulda görevli olduğu belirtilen öğretmenlerin, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için “Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli” diyerek, hakaret içerikli ifade ve işaretlerle paylaşımda bulundu.

Paylaşıma, birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, paylaşım üzerine Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

EĞİTİM SEN'DEN AÇIKLAMA

Eğitim Sen Erzurum Şubesi konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Erzurum Karayazı ilçesinde görev yapan dört öğretmenin sosyal medya hesaplarında yaptıkları çirkin paylaşımlar en basit tabiriyle nefret suçudur" denilen açıklamada, "Mesleki etik ve ilkeleri hiçe sayan ırkçı ve aşağılayıcı görüntüler utanç vericidir. Yaptığımız görüşmelerde bu kişiler hakkında adli ve idari soruşturma açıldığı bilgisini aldık. Sürecin takipçisi olacağız. Eğitim Sen olarak din, dil, ırk, bölge ve kimlik ayrımı yapmadan herkesin eğitim hakkını savunuyoruz. Bu tür kin ve nefret söylemlerini kınıyor, yaşanılan bu olaydan eğitimci olarak utanç duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nisanda fahiş zam yapılmıştı, mayıs ayında doğal gaza zam gelmedi

SONRAKİ HABER

İmamoğlu Rize'de halka seslendi: Yüzde 60’ın değişim istediği ortamda birlikte başaracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa