05 Mayıs 2022 12:16

Alevi Kültür Derneği Gömeç Şubesi açıldı

Gömeç Şubesinin hizmete girmesi ile Balıkesir’in Edremit körfezi’nde Alevi Kültür Derneği olmayan ilçe kalmadı.

Fotoğraf: C. Saffet Yılmaz/Evrensel

Paylaş

Alevi Kültür Derneği, Gömeç Şubesinin açılığını gerçekleştirdi. Şubenin hizmete girmesi ile Balıkesir’in Edremit körfezi’nde Alevi Kültür Derneği olmayan ilçe kalmadı.

Türkiye genelinde 96.şubesinin açılışını yapan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı İsmet Kurt, alevi yol ve inancını geliştirerek felsefesini egemen kılmak için çaba harcadıklarını dile getirdi.

AKD Gömeç İlçe Başkanı Hasan Polat ise, "Bir hemşehri derneğinden ziyade, içinde bulunduğumuz coğrafya ve topluma ilişkin faaliyetler yürütmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda derneklerimizin hedefleri yalnızca bir hak arayışından ibaret değildir. Bunun ötesinde, ilçemizde yaşayan her kesimden insanların refahı, huzuru ve esenliği için çalışmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Hacı Bektaşı Veli’nin dünya görüşüne uygun olarak derneğimizin kapısı tüm Gömeç halkına açıktır" diye konuştu.

Gömeç halkının ve dernek üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ile 25 ve 26. dönem milletvekili Mehmet Tüm ve Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam da yaptıkları konuşmalarda kitle örgütlerinin önemine vurgu yaparlarken, Alevi inancının da AKP hükümeti tarafından yok sayıldığına dikkat çektiler.

Açılış etkinliği, Aşık Ozan, Dertli Divaneli ve Erkur Erman’ın söyledikleri ezgiler eşliğinde katılımcıların semah oyunları ile sona erdi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kod adı: İnfazları durdurmak

SONRAKİ HABER

Emek Partisi:  “Geri Kabul Anlaşması” ivedilikle iptal edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa