06 Mayıs 2022 00:05

Novares işçisi: Patronların kölesi olmayacağız

"Novares işçileri olarak bizler, pandemi sürecinde nasıl fedakarlık yapıp çalıştırıldıysak şimdi sıra patronda."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Novares işçisi
Gebze

Merhaba Evrensel okurları, Novares Plastik’te çalışan bir işçi kardeşiniz olarak sizlere toplu sözleşme sürecini, bitmek bilmeyen pandemi koşullarını ve son dönemde gelen zamların hayatımıza yansımalarını anlatacağım.

1 Ocak 2022’de başlayan ve dördüncü ayını doldurmak üzere olan TİS sürecinde patronun tutumu nedeniyle halen bir ilerleme sağlayamadık. İstediklerimiz, bütün ücret kalemlerinde net ücret modeline geçmek ve vergi kesintilerinin işveren tarafından ödenmesi... Sonuna yaklaştığımız bu süreçte yapılan sekizinci oturumda da bir sonuç çıkmadı. Bu konuda temsilcilerimiz ve şube yöneticilerimiz taleplerimiz konusunda kararlı olduklarını söylüyorlar. Bizler de sendikamızın arkasındayız. Arkadaşlarımızla çay, yemek molalarında yaptığımız kısa sohbetlerde; istediğimiz zammın bile pandemi döneminden bu yana temel tüketim maddelerine uygulanan zamlardan sonra bir değerinin kalmadığını, daha işçinin cebine girmeden eriyip gittiğini, patronun bunu bildiği halde vermemekte ısrarcı olacağını konuşuyoruz. Her ne kadar patron kendi teklifinde ısrarcı olsa da bizim kararlı olduğumuzu, taleplerimiz karşılanana kadar dik duracağımızı çok iyi biliyor. Gerekirse greve gideceğimizi de işçi arkadaşlarımızla konuşuyoruz.

‘FATURAYI BİZ ÖDEMEYECEĞİZ’

Novares işçileri olarak bizler, pandemi sürecinde nasıl fedakarlık yapıp çalıştırıldıysak şimdi sıra patronda. Bunun karşılığını bizlere vermeli. Pandeminin ve yapılan zamların faturasını bizler ödememeliyiz, ödemeyeceğiz de... Bu süreç ne kadar sıkıntılı olursa olsun Novares işçilerinin kararlı duruşu sonunda bizler kazanacağız. Enflasyonun rakamlarının bile doğru düzgün açıklanmadığı, asgari ücretin piyasa koşullarına ezdirildiği, her gün zamların yapıldığı bir ülkede patronların kölesi olmayacağımızı haykıracağız. Bu nedenle yaşasın işçilerin birliği, yaşasın Novares işçilerinin örgütlü mücadelesi.

ÖNCEKİ HABER

Yürünecek yolu hâlâ Denizler gösteriyor

SONRAKİ HABER

AKP'li Elitaş: Sağlık çalışanlarıyla ilgili yasal düzenleme mayıs içerisinde Meclis gündemine gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa