07 Mayıs 2022 13:06

Van Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP Genel merkezinde yaşanan olaylara tepki gösterdi

HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen polis kuşatmasına tepki gösteren Van Emek ve Demokrasi Güçleri: "Tehdit söylemlerinde bulunan polis hakkında soruşturmaların başlatılmasını talep ediyoruz"

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen polis kuşatmasına karşı yazılı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın, Bir polis memuru tarafından ‘Çivilerim Seni’ tehdidine maruz kalması kınandı. “HDP Genel Merkezi önünde, görevi kamu düzenini ve can güvenliğini sağlamak olan polisin bir milletvekiline 'çivilerim seni' şeklindeki tehdit içeren sözlerini kınıyor, alenen tehdit söylemlerinde bulunan polis memurları ve arkasındaki karanlık güçler hakkında adli ve idari soruşturmaların başlatılmasını talep ediyoruz” denildi.

Açıklamada muhalif siyasi partilerin, siyasi iktidar tarafından düşmanlaştırıcı politikaların hedefine koyulduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

“HDP İzmir il binasında Deniz Poyraz'ı katleden zihniyet nasıl ki ortak yaşam önündeki en büyük engel ve tehlike ise, dün HDP Genel Merkezi önünde Ayşe Acar Başaran’a “seni çivilerim, çık dışarı” diyen zihniyet de aynı şekilde tehlikeli ve kabul edilemez bir zihniyettir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan muhalif siyasi partiler ve kişiler, siyasi iktidar tarafından düşmanlık politikalarının hedefine konmakta, bir nefret iklimi yaratılmaktadır. Muhalefette bulunan kim olursa olsun açıkça linç teşebbüsünde uğramakta ve tehdit edilebilmekte, parti çalışanları parti binalarında tehdit edebilmekte ve öldürülebilmektedir.”

Yapılan açıklamanın sonunda ise tüm toplumsal kesimlere; barış, demokrasi ve insan haklarına sahip çıkma çağrısında bulunuldu. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buca cezaevi yıkılıyor: Yıkımla işlenen suçların izi, direnişin tarihi siliniyor

SONRAKİ HABER

Denizler Almanya'nın Darmstadt kentinde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa